Kakav prelazni rok Notingem Foresta, stiglo i 14. pojačanje, oboren rekord kluba!

Autor: Nemanja Veljković
nedelja 14.08.2022.
10:05
Izvor: Sportske.net

''Šumari'' se ne zaustavljaju.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Notingem Forest vratio se u Premijer ligu posle 23 godine tavorenja u nižim rangovima engleskog fudbala.

Slavni engleski klub predugo nije bio član elite i zato je ovog leta rešio da odreši kesu i dovede igrače koji bi bili sposobni da sačuvaju status prvoligaša u prvoj sezoni. 

Zbog toga klub sa ''Siti Graunda'' u vlasništvu prvog čoveka Olimpijakosa Evangelosa Marinakisa ne štedi na nova pojačanja, a više od njih ovog leta potrošili su samo Čelsi i Mančester siti.

Popularni ''šumari'' su nedavno doveli već 14. pojačanje, a najnovija akvizicija je defanzivac Šeik Kujate koji je stigao iz Kristal Palasa kao slobodan igrač.

Prethodno je Notingem Forest angažovao Emanuela Denisa iz Votforda za kojeg je izdvojeno oko 23 miliona evra, čime je drugi put u tekućem prelaznom roku oborio rekord kluba kada su u pitanju transferi!

Najpre je to uradio dovođenjem Nigerijca Taiva Avonijia iz Union Berlina za cenu od oko 20 miliona evra.

Pre pomenutog dvojca i Avonija, Forest je angažovao i Neka Vilijamsa, Orela Mangalu, Musu Nijakatea, Žilijana Bjankonea, Omara Ričardsa, Luisa O'Brajena, Herija Tofoloa, Džesija Lingarda, Brendona Agileru, kao i dva golmana Vejna Henesija i Rajana Hamonda.

Izabranici Stiva Kupera su na premijeri u elitnom rangu izgubili od Njukasla (0:2), a u drugom kolu dočekuju Vest Hem. Očigledno je da će biti potrebno neko vreme kako bi se novi igrači uigrali da bi tim bio kompetentniji u nastavku sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke