Kako bez gomile igrača? Osakaćeni Liverpul, Klopovih XI protiv vodećeg na tabeli ne izgledaju šampionski!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 13.11.2020.
17:11
Izvor: Sportske.net

Jirgen Klop nema mira ni tokom reprezentativne pauze.

EPA-EFE/Justin Tallis/ POOL
EPA-EFE/Justin Tallis/ POOL

Povezane vesti

Liverpul ove sezone baš nema sreće, a da je vrag odneo šalu pokazuju i pehovi sa igračima van obaveza u dresu engleskog šampiona.

Povrede na terenu tokom nastupa u dresu kluba prelili su se i na reprezentativni nivo, pa su posle nepunih pet dana od starta pauze u prvenstvu nastali novi problemi.

Povreda štopera Džoa Gomeza na treningu reprezentacije Engleske pala je u drugi plan kada su u petak popodne iz Egipta stigle informacije da je Mohamed Salah pozitivan na koronavirus.

Samo osam dana pred derbi meč protiv Lestera u Premijer ligi.

Menadžer kluba Jirgen Klop je shvatio da mora da se nosi bez pomoći stuba odbrane Virdžila Van Dajka, ali je posle solidnog eksperimenta sa Fabinjom, doživeo da se i Brazilac povredi.

baner

Bačen je u vatru Natalijel Filips, koji se više nego korektno pokazao u debiju protiv Vest Hema, ali su se u poslednjih nekoliko dana povredili Gomez i Aleksander-Arnold.

Sudeći prema pisanju britanskih medija, upravo bi Filips protiv Lestera mogao da zauzme mesto uz desnu aut liniju.

A ispred golmana Alisona bi se našli još i nezamenljivi Endi Robertson i Žoel Matipa uz povratnika Fabinja.

Sredinu terena bi izvesno činili kapiten Džordan Henderson i Holanđanin Žoržinjo Vajnaldum pošto se nakon povreda Tijaga Alkantare i Fabinja prešlo na dva zadnja vezna igrača.

U napadu bi i dalje bili neprikosnoveni Sadio Mane, Roberto Firmino i Diogo Žota, ali mesta u timu zbog bolesti neće biti za Mohameda Salaha.

baner

Egipćanin je od starta sezone odigrao sve mečeve u Premijer ligi, a prošle je propustio samo tri.

Menjali su ga redom Divok Origi, koji je ove sezone u potpuno drugom planu, Aleks Okslejd-Čemberlen, koji nije odigrao ni minut u ovoj "kampanji" te pomalo zaboravljeni Minamino.

Ako posmatramo formaciju protiv Sitija u prethodnom kolu, gde je Salah igrao najisturenijeg igrača, jasno je da bi jedino Roberto Firmino mogao da odgovori tim zahtevima.

U formaciji 4-3-3 problem bi se najmanje osetio budući da bi Firmino, Žota i Mane bili izvestan izbor. Svako drugo rešenje iziskivalo bi dodatne komplikacije.

Ovo je mogući sastav protiv Lestera:

Alison - Filips, Fabinjo, Matip, Robertson - Henderson, Keita, Vajnaldum - Mane, Žota, Firmino.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vojvoda Bački
Saturday, 14.11.2020
15:47

Alkantara odigrao 45 minuta i sledeći put će se pojaviti u januaru. Zato mi i nije bila jasna euforija navijača lfc zbog njegovog dolaska

avatar
Patrick Berger
Saturday, 14.11.2020
05:51

Nejt je stoper, tako da ce desno Neko ili Milner

avatar
NIKE
Saturday, 14.11.2020
00:30

Jeste oslabljen Liverpul, ali i drugi klubovi trpe te probleme, City od starta igra bez oba napadaca, pa povrede u odbrani i sl, Chelsea bez Civela, Silve, Mendyja i Zijeha igrao prvih 5 kola, Pulisic i Kovacic konstantno ozlijeđeni,Haverc prebolovao koronu, pa Tottenham prosle sezone bez Kejna i Sona bio zavrsnicu prvenstva.. i td.. zato je bitno imati jaku klupu.. Lester je prosle sezone pao u zavrsnici zbog povreda Madisona, Cilvela... uglavnom jak je i ovaj tim Liverpula, a sezona je odlicna, mislim da ce se za titulu boriti Liverpul, Chelsea, Tottenham i City..

avatar
Crveni Lucifer
Friday, 13.11.2020
19:09

Samo se kod luzera povrede rezervnih igraca predstavlja kao da su povredjeni najbolji, kuka se na sva zvona. Samo se njima povredjuju igraci, ostalu zlikovci samo gledaju i slade se njihovim nedacama, na svu srecu tu su sudije da odrze ravnotezu po kojim poklon penalom, oprostenim crvenim i ponistenim regulatnim golovima protivnicima

avatar
Red blood
Friday, 13.11.2020
19:07

Nisam bas siguran da je Salah definitivno otpisan za Lester,ali jedno jesam.
Keita nikako nece biti u startnih 11.