Kako će novi sportski direktor vratiti "Rosonere" na staze stare slave

Autor: Nikola Miloradović
subota 22.04.2017.
14:36
Izvor: Sportske.net

Sa novom upravom na "San Siro" je stigao i novi sportski direktor, evo njegovog plana za bolju budućnost Milana.

EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Ekipa Milana se već neko vreme ne nalazi na mestu koje joj renome nalaže, već par sezona ih nema u Ligi šampiona, titula je miljama daleko, u međuvremenu su makar četiri ekipe postale ozbiljnije u Seriji A od njih.

Sada se Berluskoni nakon 31 godine povukao iz kluba, stigla je nova uprava, sa njima i novi ljudi.

Na mesto sportskog direktora postavljen je Masimilijano Mirabelji, on je već najavio da će na "San Siro" ovog leta stići i jedan vrhunski napadač.

Ipak, Mirabelji ima i dugoročniji plan, koji bi u budućnosti mogao puno da donese "Rosonerima".

Naime, on je rešen da ponovo uspostavi vezu sa Južnom Amerikom. Ideja je da se na pomenutom kontinentu napravi dobra mreža skauta, koji će konstantno pratiti tamošnje fudbalere, sa fokusom na Brazilu.

Poznato je da je Milan svojevremeno napravio neke sjajne poteze kupovinama iz zemlje kafe, sambe i fudbala, stizali su direktno iz domovine u redove Milana Rikardo Kaka, Tijago Silva i Pato, jedino potonji nije uspeo da napravi karijeru kakva je bila očekivana, ali samo zbog učestalih povreda.

Pored Brazila, skauti će pomnije pratiti i dešavanja u Argentini i Urugvaju, u nadi da će Milanu pronaći nekog "klinca" koji bi u pravim rukama mogao da preraste u fudbalera svetske klase.

Čini se da je ovo odlična ideja novog sportskog direktora, ovakvim stvarima se Galijani nije bavio kako je trebalo, što je još jedan od razloga u nizu za propadanje slavnog kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 22.04.2017
14:50

Na stranu nekoliko sezona pre toga, uopste ne razumem zbog cega smo potrosili poslednju godinu/sezonu i jako mi je zao sto je SB otisao posle 31, a ne posle okruglo 30 godina- kao da je hteo da se oprosti trofejom (trofejem), a verovatno mu i jeste to bila zelja pa kad vec nismo osvojili Kup Italije u Rimu, sve je odlozeno za nepunih i bezmalo godinu dana:-D Tri kluba/tima su ozbiljnija od nas vec nekoliko godina, cetvrti (Inter) je do sada to bio samo na papiru. Vreme je da se uvek napada titula jer ja smatram da to uvek mora da bude osnovni cilj, a LS da predstavlja neki bonus. Prioritet -skudeto- kao glavno jelo i -usati- kao najsladji dezert:-D Slatkis zvani -klempavko-:-D

avatar
Amar Zornic
Saturday, 22.04.2017
15:55

Uz par proverenih igraca LS nije daleko , za titulu vec treba kontinuitet i stabilnost koja ce nadam se doci . Najbitniji je start sledece sezone ako se veze par dobrih rezultata odmah ce biti druga prica

avatar
Saturday, 22.04.2017
20:08

Tako je, brate...