Kako izgleda nova Argentina bez Mesija?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 04.09.2018.
22:22
Izvor: Sportske.net

U normalnim okolnostima ovo bi bila možda čak i C selekcija "Gaučosa"...

EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Povezane vesti

Fudbaleri Argentine nisu opravdali očekivanja na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Jedva su izašli iz grupe, a onda ih je dočekao kasniji šampion Francuska.

To možda i ne bi predstavljalo toliko veliki problem da su igrom opravdali očekivanja koja su uvek velika u Argentini.

Ceh je platio selektor Horhe Sampaoli, a iz nacionalne selekcije su se penzionisali brojni fudbaleri poput Lea Mesija, Serhija Aguera, Havijera Maskerana i drugih.

To je nateralo privremenog selektora "Gaučosa" da napravi veliki rez, a pretpostavlja se da će ovo biti ekipa koja će se suprotstaviti Gvatemali u prijateljskom okršaju.
Može li ovaj tim uraditi više od ranijih generacija?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Wednesday, 05.09.2018
22:46

Nisu opravdali očekivanja? Ne znam šta su očekivali ti za koje Argentina 'nije opravdala očekivanja'? Da budu Svetski prvaci? Realno su u potpunosti opravdali (i to maksimalna) normalna očekivanja - prošli grupu i ispali od budućeg Svetskog prvaka.

avatar
El Pistolero
Wednesday, 05.09.2018
10:29

Teško da mogu gore...

avatar
tri tacke
Wednesday, 05.09.2018
10:03

Messi se nije povukao iz repke.. Rekao je da ce igrati 2019 i 2021 na kopi, a 2022 poslednje svetsko i ujedno kraj sa reprezentacijom..

avatar
Malo veliki covek
Tuesday, 04.09.2018
23:20

Nemaju neka zvucna imena, tako da, verujem da mogu vise od prethodne generacije. Mozda ne odmah, ali ako budu na okupu, siguran sam da ce moci. Razlog je taj da su svesni da ne postoji jedan covek na koga se mogu osloniti, vec da znaju da moraju da igraju kao tim, jer drugacije, nece moci i osramotice svoju zemlju.

avatar
Marko 90
Tuesday, 04.09.2018
23:16

Ovo nema bas neke logike da im neigraju igraci kao sto su Ikardi i Dybala njihovi najbolji igraci koji imaju manje od 25 godina ... Ako stara garda oce da se povuce tim treba da grada oko ova dva igraca, ima tu jos talenata ali ova dvojica su bolji od ostalih...

avatar
Mirjevac
Tuesday, 04.09.2018
23:14

Mesi nije izbacen vec je oslobodjen nekoliko utakmica prijateljskih opet ce on da zaigra i on i Aguero, oni su oslobodjeni zbog utakmica za sampion ligu i zato nece da igraju prijatelske!

avatar
INTERnacionalist
Tuesday, 04.09.2018
23:10

..haha namjerno izbacena postava bez Ikardija

avatar
Апис
Tuesday, 04.09.2018
22:40

Аргентина нема баланс у екипи; паклено моћан офанзивни део тима и катастрофална дефанзива (која полази од голманске позиције). Ипак, вероватно, њихов највећи проблем је што немају задњег везног који је способан да ради дистрибуцију лопте ка напред (што се и видело на СП-у). Сви њихови задњи везни су класични ,,ратници". Меси је извиждан са правом, али више него што треба. Он је имао велику потрошњу јер је морао да ,,силази" до средине терена и да ради посао задњег везног (дистрибуција лопте до завршне трећине напада), па није могао да пружи ни 10% својих могућности у завршници. Најопаснији је када добије лопту у завршној трећини и када одатле креће да игра.

avatar
Taribo West
Wednesday, 05.09.2018
10:38

Trebao je da koristi Lo Selsa! Mnogo me je začudilo da mu Sampaoli nije ni minut dao dok mu je Enco Perez koji je upao kao zamena, igrao standardno...

avatar
Taribo West
Wednesday, 05.09.2018
11:50

Voleo bih da Pekerman dođe za selektora, Skaloni neka ostane kao pomoćnik. Postavio bih Ruljija da brani koji je standardan u Sosijedada mada će verovatno braniti jedan od ove dvojice iskusnijih. Štoperski tandem bi trebao biti Pecelja - Mori, a DM tandem Paredes - Lo Selso. Dibala bi trebao biti nova "desetka" i predvodnik nove generacije, Ikardi tzv. "kiler". Čini mi se da škripi na bekovskim pozicijama, levo će Taljafiko, desno će Fabricijo Bastos pošto se Merkado povredio. Takođe dosta igrača je pozvano na pozicijama krila pa ćemo videti koga će selektor odabrati. Mislim da bi priliku da igra standardno trebalo da dobije Anhel Korea...