Kako je Don Andres završio u "rupi bez dna" i ko ga je iz nje izvukao

Autor: Beta Beta
petak 24.04.2020.
19:48
Izvor: Beta

Španski fudbaler Andres Inijesta opisao je svoju borbu s depresijom dok je igrao za Barselonu, za koju njegova majka kaže da je bila "rupa bez dna" zbog koje je njen 25-godišnji sin tražio da spava s roditeljima.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Inijesta, fudbaler japanskog Visel Kobea, tog teškog perioda se prisetio u dokumentarcu "Neočekivani heroj", koji je objavljen u četvrtak.

Posle osvajanja Lige šampiona pod Pepom Gvardiolom 2009. godine, Inijesta se borio s povredom, a zatim ga je pogodila smrt prijatelja Danija Harkea, 26-godišnjeg defanzivca Espanjola koji je doživeo srčani udar.

"Dani prolaze i shvatate da nema poboljšanja, da se ne osećate dobro, da niste svoji. Samo se nadviju oblaci i sve postane mračno", rekao je Inijesta.

Inijestinu depresiju opisali su oni koji su mu i najbliži, uključujući njegovu majku Mariju Luhan i oca Hosea Antonija.

"Primetila sam da mu nije bilo dobro jedne noći kad smo spavali, a on sišao i rekao: 'Mama, da li mogu da spavam ovde sa tobom?' Tada mi se ceo svet srušio na glavu", rekla je ona.

Inijesta je potom započeo terapiju sa psihologom Imnom Puig koja je rekla da fudbaler svoj oporavak duguje najbližima, uključujući i Gvardiolu.

"Gvardiola je rekao da je prvi put u takvoj situaciji kao trener. Sećam se da je rekao 'sada je najvažniji Andres, osoba, a ne igrač'", kazala je ona.

"Gvardiola je pokušavao da ga izvuče iz rupe bez dna u kojoj se nalazio", rekla je Inijestina majka Marija.

Bonus 10

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke