Kako je moguće da 'kralja lavova' nema u timu kola?

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 28.11.2016.
15:41
Izvor: Sportske.net

Iako je dao dva gola u nadoknadi za pobedu Svonsija nad Kristal Palasom, Fernando Ljorente se nije našao u idelanom timu 13. kola u izboru uredništva portala WhoScored.com.

twitter.com/SwansOfficial
twitter.com/SwansOfficial

Povezane vesti

Prednost u odnosu na Ljorentea, kao i na Kuna Aguera koji je bio čovek preokreta i dvostruki strelac u pobedi Mančester Sitija u Barnliju dobili su 'MVP' Alvaro Negredo i Aleksis Sančez, koji su kao i on postigli po dva gola. Robusni Španac je spakovao dva komada šampionu Lesteru u gostima, gde je njegod Midlsbro ostao bez celog pelna u sudijskoj nadoknadi, dok je Čielanac vodio 'Tobdžije' do trijumfa nad Bornmautom na 'Emiratima'.

Nama nije baš najjasnije zbog čega je 'Kralj lavova' izostavljen kada je uspeo da učini nešto što je pre njega jedino pošlo za rukom legendarnom Norvežaninu Ole Gunaru Solskjeru. Uostalom, nejasno je zbog čega nije uzeta neka formacija sa tri špica, ili u krajnjem slučaju da se Aleksis stavi na krilo.

Teško da je npr. Pol Pogba zaslužio više mesto u idealnom timu od Ljorentea, jer nema tog parametra po kom je asistencija za Ibrahimovića u 'mršavom' remiju protiv Vest Hema jači adut od dva gola za preokret u sudijskoj nadokandi. Izgleda da je marketing dobio prednost u odnosu na knjiški primer herojstva u fudbalu.

Pogbi u vezi društvo prave još jedan dvostruki strelac u spektakularnoj pobedi 'Labodova' nad Palasom, preporođeni Holanđanin Leroj Fer, dok su na krilima Pardjuov 'Orao' Vilfrid Zaha i tinejdžer iz Sotona Džošua Sims, koji je debitovao u Premijer ligi u jučerašnjoj pobedi 'Svetaca' nad Evertonom na 'Sent Merizu'.

Sautempton je inače jedini tim koji je dao dva delegata, pored pomenutog Simsa tu je i desni bek Sedrik Soareš. Najbolje ocenjen levi bek je Džejms Milner koji je sa 'bele tačke' overio pobedu Liverpula nad Sanderlendom i tako uspeo da zatrese mrežu 'Crnih mačaka' u dresu svakog kluba za koji je nastupao tokom kariejre. Štoperske pozicije pripale su Nikolasu Otamendiju iz Mančester Sitija i strelcu jedinog gola za VBA na gostovanju u Halu, iskusnom Garetu MekOliju.

Na golu je Daren Rendolf, koji je među najzaslužnijima što su 'Čekićari' odneli bod sa 'Old Traforda', jer je imao čak sedam uspešnih intervencija.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Monday, 28.11.2016
18:48

Čim sam vidio da nema Mozesa, nije bilo potrebe da se dalje gleda, momak je trenutno najbolji desni bek u Evropi, trči u prosjeku 13,62 km, daje golove, piše aistencije i defanzivno je odličan.

avatar
Can Demir
Monday, 28.11.2016
19:55

Definitivno.Moses svaku utakmicu preore teren,s Kanteom zajedno najvise pretrci,posjeduje fenomenalan dribling,odlican tajming ima,i sto je vazno za njegovu poziciju desnog spoljnog pomaze i u odbrani.Veliko Pojacanje!

avatar
MANUTD
Monday, 28.11.2016
20:52

Kako sad desni bek, a igrate sa 3 u odbrani? Ili je to ipak 5 nazad, kao sto sam i tvrdio?