Kakva godina! U Italiji, najvažnije je prezivati se Inzagi, ime je nebitno!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 01.03.2020.
11:25
Izvor: Sportske.net

Braća imaju neverovatnu godinu, ovo se nikada nigde nije desilo...

EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI
EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Povezane vesti

Jasno, Pipo je bio mnogo bolji igrač od Simonea, osvojio je apsolutno sve, igrao za veće klubove, ali je mlađi, Simone kao trener na putu da sve nadoknadi.

Naime, Simone je u Laciju gde je ostavio igrački trag dobio šansu na klupi, kada nije bilo drugog rešenja i čvrsto je ščepao, Lacio igra sjajan fudbal, vodi od juče na tabeli, prvi put u ovom veku bori se za titulu. Poslednji put je osvojio kada je Simone bio rezervni napadač kluba.

Simone je 11 godina bio u Laciju, do početka decenije, imao je par pozajmica, nikada nije uspeo da se ustali u timu, a za reprezentaciju je odigrao tri meča. Ali, kao trener, već ima kup Italije iz prošle sezone i dva Superkupa.

Pipo je posle velike karijere i sam krenuo u trenerske vode, ali je posle staža u trenerskoj školi Milana, prerano preuzeo prvi tim i nije uspeo. Zatim je sa Venecijom izborio plasman u Seriju B i osvojio kup treće lige, pa se borio u baražu za Seriju A naredne sezone, i nije uspeo. Otišao je u Seriju A, seo na klupu Bolonje, imao je samo dve pobede u dvadesetak mečeva, Bolonja je bila na putu ispadanja, smenjen je krajem januara, Siniša Mihajlović je napravio čudo i spasao Emilijane ispadanja.



No, Pipo je dobio novu šansu, u Beneventu, i dok Simone vodio u Seriji A, Benevento vodi u Seriji B, odnosno već su pred vratima elite. Klub sa juga Italije posle jučerašnjeg preokreta protiv Specije na svom "Vigoritu" ima 20 bodova prednosti, nad trećeplasiranim Krotoneom, takva prednost se ne gubi do kraja je 12 utakmica, odnosno 36 bodova su u igri.

Baner


Tako će Pipo opet u Seriju A, ako ostane u Beneventu, možda će se i osvetiti Simoneu za poraz u prvoligaškoj sezoni, kada je Lacio dobio Bolonju sa 2:0 na "Dal'Ari", a mesec dana posle toga je stariji Inzagi smenjen.

Za koga je navijala mama Simona kada su se susreli na klupi, ali i ranije kada su igrali fudbal?

Pa, kaže da su emocije uvek podeljene, ali da je Simone mlađi, a Pipo ima veću karijeru, pa ako mora da bira, sadašnji trener Lacija...

Koliko znamo, to da dva brata vode u dve najjače lige u jednoj zemlji se nije desilo nikad, makar u jačim šampionatima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 01.03.2020
16:58

Imamo i u Srbiji braću Tončev u Nišu i Surdulici!

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 01.03.2020
15:05

Bravo ! Ali Lacio je neverovatan ...

avatar
Sunday, 01.03.2020
12:28

Pipo je Vičer:-D Naravno da mama Simona navija za Simonea:-D