Kakve su utiske Hrvati stekli posle duela sa Brazilcima?

Autor: Beta Beta
nedelja 03.06.2018.
23:58
Izvor: Beta

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić pohvalio je igru svog tima u prvom poluvremenu današnjeg meča protiv Brazila, ali i dodao da nastavak susreta koji su izgubili, i nije bio tako dobar.

Beta/AP Photo/ Michel Spingler
Beta/AP Photo/ Michel Spingler

Povezane vesti


"Prvo poluvreme smo odigrali dobro i imali smo neke prilike. Utakmica je bila čvrsta, prava takmičarska i dobro smo parirali Brazilu, a u pojedinim trenucima smo bili i bolja ekipa. Drugo poluvreme nije bilo tako dobro, a Nejmar je bio prevaga. Na kraju su zasluženo slavili", rekao je Modrić, prenosi Hina.

Golove na Enfildu postigli su Nejmar u 69. minutu i Roberto Firmino, koji je lobovao golmana Danijela Subašića u trećem minutu nadoknade vremena.

Modrić je istakao da ima još dovoljno vremena do početka Svetskog prvenstva kako bi se neke stvari igri njegove ekipe popravile.

"Juče sam kazao da ne treba izvlačiti neke velike zaključke iz ove utakmice bez obzira kako se ona završi. Trebalo bi da budemo zadovoljni prvim poluvremenom, a greške iz drugog dela da ispravimo. Imamo još dosta vremena", rekao je Modrić.

"Najbitnije je da se dobro pripremimo za SP, i fizički i psihički", dodao je Modrić.

Uoči početka utakmice Dejan Lovren je uz brazilskog napadača Firmina dobio najveće ovacije navijača.

"Bilo je posebno za mene nastupiti na Enfildu. Bio je to lep doček. Nažalost, nismo ostvarili rezultat koji smo očekivali, ali to je tek početak. Dobro smo se branili u prvom poluvremenu, ali nakon što smo napravili pet-šest izmena to više nije isto. Brazil je favorit Svetskog prvenstva, a ja ostajem optimista", rekao je fudbaler Liverpula.

"U prvom delu smo dobro igrali i branili se, bili smo kompaktni, a oni nisu imali previše prostora. U drugom se to promenilo. Ali, najbitnije je da se niko nije povredio", dodao je Lovren.

Igru u prvom poluvremenu pohvalili su i Andrej Kramarić i Vedran Ćorluka.

"Bila je ovo dobra utakmica u kojoj smo pokazali, posebno u prvom poluvremenu da možemo dobro da igramo defanzivno. Imali smo i nekoliko prilika. Igrali smo sasvim dobar fudbal protiv jednog od favorita SP", kazao je Kramarić.

Ćorluka je naveo da je njegova ekipa u prvom bila kompaktna, da je dobro stajala i kontrolisala igru.

"U nastavku su izmene razvodnjile igru i taj pad koncentracije u poslednjem minutu mi najviše smeta", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
4k4Dex
Monday, 04.06.2018
09:07

Ovi hrvati kao da su bili egal sa Brazilom. Ovi ih ubise. Mogli da prime 5 komada lagano

avatar
JAKOBREEE
Monday, 04.06.2018
07:22

Ajmo u 100 marke da Brazil mece da ga osvoji pa ne znam jos koliko jos da ih hvale. Nahvalisali su ih samk tako..i jes na papiru su cool ali nema tog prvenstva gde nemo takav nije zeznuo situaciju. Znaci ima da ispadnu neko polufinale..nedaj boze 1/4 od tipa Francuske..Nemacke..Argentine..ili tako neki..( mada nema ih Talijani, standardne giljotine za ove favorite :))) ).

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Monday, 04.06.2018
06:29

Hrvati su nam u 1p pokazali kako treba protiv Brazila ali džabe nam kada sa 3 spora i troma igrača u sredini ne možemo takav presing da igramo. Čim su se u 2p povukli Brazilci su našli prostor i postigli efektne golove.

avatar
Spurs_997
Monday, 04.06.2018
00:47

Kakvi su bili u prvom delu?