KAN - Kompletiran spisak učesnika, žreb 12. aprila

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.03.2019.
22:20
Izvor: Sportske.net

Okončane su kvalifikacije za Kup afričkih nacija, a samim tim i kompletiran spisak učesnika najjačeg reprezentativnog takmičenja na "crnom kontinentu".

Epa/Khaled Elfiqi
Epa/Khaled Elfiqi

Povezane vesti

Danas su širom afričkog kontinenta na programu bile utakmice poslednjeg kola kvalifikacija za Kup afričkih nacija koji će kasnije ove godine biti održan u Egiptu.

Kvalifikacije su završene, a samim tim je kompletiran spisak reprezentacija koje će se u Egiptu nadmetati za titulu prvaka "crnog kontinenta".

Kao prvoplasirani u svojim kvalifikacionim grupama plasman na Kup afričkih nacija obezbedili su: Senegal, Maroko, Mali, Alžir, Nigerija, Gana, Zimbabve, Gvineja, Angola, Tunis, Gvineja-Bisao i Uganda.

Mesto na kontinentalnoj smotri kao drugoplasirani u kvalifikacionim grupama izborili su: Madagaskar, Kamerun, Burundi, Benin, Južna Afrika, Kenija, DR Kongo, Obala Slonovače, Mauritanija, Egipat (domaćin), Namibija i Tanzanija.

Na turniru će prvi put učestvovati Madagaskar, Mauritanija i Burundi, a najviše titula imaju Egipat (7) i Kamerun (5).

Kup afričkih nacija ove godine se igra od 21. juna do 19. jula, na turniru će učestvovati 24 reprezentacije, a žreb je zakazan za 12. april nedaleko od Kaira.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke