Karlos se raspucao pred Partizan, Santa Klara prokockala pobedu u 100. minutu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.08.2021.
23:37
Izvor: Sportske.net

Jasno je ko će biti najveća opasnost po gol Partizana u četvrtak.

EPA-EFE/EDUARDO COSTA
EPA-EFE/EDUARDO COSTA

Povezane vesti

Partizanov naredni rival u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija, portugalska Santa Klara igrala je večeras nerešeno, 2:2, na svom terenu protiv Moreirensea u meču drugog kola šampionata Portugala.

Ovo je prvi bod Santa Klare u novoj sezoni, posle poraza na startu od Tondele sa 3:0.

Tokom prvog poluvremena nešto bolji utisak ostavili su gosti. U desetom minutu prva velika prilika za Moreirense, Pires je pokušao iskosa sa leve strane, ali je odlično reagovao golman Rikardo Fernandeš.

U 29. minutu zatresla se mreža Santa Klare, Martins je pogodio posle kornera sa desne strane, ali gol nije priznat jer je prethodno napravio prekršaj.

Koštinja je povređen pred kraj poluvremena u ekipi Santa Klare, zamenio ga je Rikardinjo. Ispostavilo se da je ta izmena pokrenula domaću ekipu u drugom poluvremenu.

Karlos Žunior i Rikardinjo su početkom drugog poluvremena imali prilike da donesu prednost Santa Klari, ali nisu bili precizni.

Bila je to najava onoga što je usledilo u 58. minutu meča. Odlično je Mansur izveo aut, poslao je loptu u sred kaznenog prostora, ona je zakačila nekoga i došla do Karlosa Žuniora, a najbolji strelac Santa Klare odlično reaguje i pored dvojice protivničkih igrača bez oklevanja šalje loptu u mrežu gostiju - 1:0.

Pokušavali su u par navrata gosti da uzvrate, ali kada su u 76. minutu ostali bez isključenog Konseisaa, izledalo je da će Santa Klara sačuvati prednost.

U 82. minutu nova stopostotna prilika za Karlosa Žuniora koji je prihvatio dugu loptu upućenu ka njemu u kazneni prostor i pritom izbegao ofsajd-zamku, ali je loptu poslaozamalo pored gola.

Međutim, u 88. minutu šok za domaće. Afonso je u svom kaznenom prostoru neoprezno startovao na protivničkog igrača i skrivio penal, a izveo ga je Jan Mateus koji sa bele tačke  donosi izjednačenje Moreirenseu - 1:1.

Na ulasku u nadoknadu vremena - penal za Santa Klaru! Razlog je igranje rukom jednog igrača Moreirensea, a Karlos Žunior preuzima odgovornost i snažnim i neodbranjivim udarcem u gornji desni ugao donosi sva tri boda Santa Klari - 2:1.

Mogao je Karlos i do het trika minut kasnije, odlično je šutirao iskosa sa desne strane, ali je zamalo bio neprecizan.

Nadoknada je trajala čitavih deset minuta, a u poslednjem minutu Andre Luis posle odličnog centaršuta iz slobodnog udarca pogađa levi ugao gola domaćeg tima i postavlja konačnih 2:2!

Santa Klara: Rikardo Fererira - Ramos, Silva Afonso, Vilanueva, Mansur - Koštinja (Rikardinjo od 45.), Morita, Enrike (Patrik od 66.), Karlos Žunior, Silva Kosta (Alano od 85.), Linkoln.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke