Kasiljas je ispisao istoriju!

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 21.12.2014.
11:49
Izvor: Sportske.net

Iker Kasiljas je postao prvi kapiten u istoriji fudbala koji je podigao osam različitih trofeja koje je njegov tim osvojio!

Beta/AP Photo/Abdeljalil Bounhar
Beta/AP Photo/Abdeljalil Bounhar

Povezane vesti

Iker Kasiljas, koji je sinoć branio gol Reala jubilarni 700. put, ispisao je fudbalsku istoriju.

Naime, španski golman je prvi kapiten u istoriji fudbala koji je podigao osam različitih trofeja, sa klubom i reprezentacijom!

Kasiljas je kao kapiten tima dizao sledeće trofeje: svetskog šampiona sa Španijom (jednom), evropskog šampiona sa Španijom (dva puta), Lige šampiona (tri puta), Primere (pet puta), Kupa Kralja (dva puta), evropskog Super Kupa (dva puta), španskog Super Kupa (četiri puta) i sinoć je po prvi put podigao trofej klupskog šampiona sveta.

Kasiljas je osvojio i Interkontinentalni kup 2002, ali tada nije nosio kapitensku traku, kao i u još nekim slučajevima, kada je Real osvajao trofeje u Španiji.

Kasiljas je ukupno osvojio 18 titula sa Realom, i tu je među najtrofejnim fudbalerima u istoriji kluba, ali i u istoriji fudbala uopšte.

Trenutno je drugi na večnoj listi Reala, samo Sančis je osvojio više titula, 21. Raul je na trećoj poziciji, sa 16 trofeja.

Kako Real igra ove sezone, moguće je da će Kasiljas uspeti da postane najtrofejniji fudbaler u njihovoj istoriji!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Sunday, 21.12.2014
12:58

Evo jedan od razloga zasto je Casillas najbolji golman sveta.

avatar
Napolitanac
Sunday, 21.12.2014
13:12

Slazem se, to sto je od maja do septembra imao los period nista ne znaci, jer je bukvalno to jedini put da je on imao los period u karijeri, i zna se da se on desio zbog premalog broja utakmica u prethodne dve sezone...Sad je opet onaj stari. I smesno je porediti Nojera sa Kasiljasom i Bufonom. Nojer je vise lud tip golmana koji izledje i igra kao leteci golman, ali sto je tice refleksa, skoka, penala , Kasiljas i Bufon najbolji u istoriji.

avatar
Los Vikingos
Sunday, 21.12.2014
13:46

Drago mi je da se slazes, Casillas je opet onaj stari, a nismo ni sumnjali da ce se vratiti u formu jer nije bitna forma, klasa je vecna :-)
Sto se tice Nojera, ne moze on za 3-4 sezone da dostigne ono sto Casillas radi vec 15 godina. Pozz.

avatar
juve! zizu! real!
Sunday, 21.12.2014
13:43

Objasnio si sve! Jednostavno volim normalne komentare. Ali ipak i nojer zasluzuje mjesto među 5 trenutno najboljih golmana..

avatar
MANUTD
Sunday, 21.12.2014
13:41

Sacekaj Nojera u njihovim godinama, sasvim sam siguran da ce ih preteci, sto po trofejima sto po rekordima...