Katar otkrio broj poginulih radnika na mundijalskim radovima!

Autor: Lazar Nikolić
subota 01.10.2022.
16:58
Izvor: Sportske.net

Posle brojnih pretpostavki oglasio se organizator Mundijala.

 EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Brojne su spekulacija o broju poginulih radnika u Kataru tokom radova na izgranji objekata koji će se koristi za Svetsko prvenstvo u fudbalu tokom godine.

Prema navodima mnogih udruženja za ljudska prava na hiljadu radnika iz Azije poginulo je u toku izgradnje "mundijalske" infrastrukture zbog izuzetno teških uslova za rad.

Reprezentacija Danske je iz ovog razloga odlučika da na Svetskom prvenstvu nosi crne dresove u znak žalosti zbog poginulih radnika.

Povodom svega oglasio se organizator i oštro demantovao sve optužbe saopštivši da su samo trojica radnika izgubila život u toku infrastrukturnih radova.

"Želimo da oštro demantujemo da su hiljade ljudi izgubile živote radeći u Kataru tokom priprema za Svetsko prvenstvo. Odbacujemo optužbe da smo zanemarivali sigurnost 30.000 radnika koji su gradili stadione i ostale građevine. Jedina istina je da su poginula samo tri radnika. 

Takođe, odbacujemo trivijalizaciju naše istinske posvećenosti zaštite zdravlja i bezbednosti radnika, jer smo u saradnji sa državnim vlastima osigurali poboljšane uslove života za njih", navodi se u saopštenju organizatora.

Svetsko prvenstvu u Kataru igra se od 20. novembra do 18. decembra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke