Katastrofa Fiorentine, Napoli uništio goste iz Firence

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 17.01.2021.
14:22
Izvor: Sportske.net

Težak poraz za tim Dušana Vlahovića i Nikole Milenkovića.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Fudbaler Napolija slavili su sa ubedljivih 6:0 protiv Fiorentine u meču 18. kola Serije  odigranom na stadionu "Dijego Armando Maradona".

U jednom od zanimljivijih susreta ovog kola u italijanskom šampionatu domaći su poveli već u petom minutu kada je Lorenco Insinje rutinski rešio situaciju pogodivši donji levi ugao Fiorentininog gola.

Usledio je period igre koji je pripao gostujućem timu. Prvu ozbiljnu priliku za izabranike Ćezarea Prandelija imao je Nikola Milenković, koji je u 23. minutu pogodio prečku.

Svega četiri minuta kasnije Frank Riberi je izvrsno šutirao, ali je golman Napolija sjajno odbranio.

Šansu je imao i Kristijano Biragi, a onda je Violinih "pet minuta" palo u vodu kada je Diego Deme u 36. minutu bio najveštiji u kaznenog prostoru gostiju povisivši prednost Napolija na 2:0.

Bio je to prelomni trenutak utakmice, a Napoli je do poluvremena udvostručio prednost golovima Ivinga Lozana u 38. i Piotra Zijelinskog u 45. minutu meča.

U drugom poluvremenu izabranici Đenara Gatuza doslovno su otaljavali posao, dok je ogroman zaostatak gostiju iz Firence diktirao da im abicije splahnu.

Golova je ipak bilo i u drugom poluvremenu pošto je u 72. minutu Lorenco Insinje iskoristio penal nakon neopreznog starta Pecele, a konačnih 6:0 postavio je Politano u 89. minutu.

Napoli se ovom ubedljivom pobedom izjednačio sa Romom prestigavši je zbog boljeg međusobnog skora, pa sada zauzima treće mesto.

Fiorentina je ostala na 14. mestu nastavljajući sa igrama topolo-hladno sa ne toliko velikom bodovnom prednošću u odnosu na timove iz zone ispadanja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke