Kina donela odluku, sledi pravi egzodus fudbalera...

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 15.12.2020.
09:30
Izvor: Sportske.net

Čini se da je tržište zatvoreno, makar za one vrhunske igrače...

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Kako stoje stvari uskoro ćemo videti pravi egzodus iz Kine. Naime, fudbalska federacija je na mig političara donela odluku da dodatno smanji plate profesionalnih igrača, kako domaćih, tako i stranaca.

Naime, do prošle godine je prepolovljena suma koju mogu da prime domaći fudbaleri, na 10 miliona juana, sada će biti pet. U pitanju je 630 000 evra godišnje, klubovi, ali i igrači koji prekrše ovo ograničenje biće strogo kažnjeni, platiće velike kazne.

Ali, novina je da ni stranci više ne mogu da računaju na velike plate. Maksimalan iznos je tri miliona evra bruto, što će jasno značiti odlazak velikog broja stranaca.

Nogu je povukao Hulk, a i ostalima se ne isplati da i dalje igraju u Kini. Šta recimo da kaže Gracijano Pele koji je uzeo ogroman novac, Šandong mu plaća 15 miliona evra neto godišnje. Italijanu ističe ugovor na kraju godine i sada je jasno da nema šanse da ga produži.

baner

Kako je rekao predsednik saveza, zbog posledica pandemije, ova organičenja u plaćanju fudbalera u Kini važiće do 2023. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wolverine
Tuesday, 15.12.2020
11:17

Ne isplati im se da igraju za 15 miliona evra godišnje hahahah. Presmiješno.