Kladionice rekle, Van Dajk osvaja "Zlatnu loptu" - Ronaldo tek četvrti favorit!

Autor: Stefan Matić
utorak 09.07.2019.
22:28
Izvor: Sportske.net

Mesi i Salah platili danak lošim učinkom u reprezentacijama.

EPA/VALERIANO DI DOMENICO
EPA/VALERIANO DI DOMENICO

Povezane vesti

Ako je verovati kladionicama dinamični duo koji je obeležio zadnju epohu fudbala, Kristijano Ronaldo i Leo Mesi, će ostati na svom dosadašnjem učinku kada je u pitanju broj osvojenih priznanja. Portugalac i Argentinac su trenutno na koti pet, dok na kladionicama, očekivano, nema prošlogodišnjeg laureta prestižne nagrade Luke Modrića, zbog loše sezone u Real Madridu.

Kladionice posle prošle nedelje izdvajaju kao favorita broj jedan Virdžila Van Dajka!

Holanđanin nije uspeo da osvoji Premijer ligu sa Liverpulom, ali jeste proglašen najboljim igračem iste. Osvojio je naravno Ligu šampiona, a i nastupio je u finalu Lige Nacije gde je bio savladan od strane reprezentacije Portugala. Da igrač odbrane ponese laskavo priznanje po prvi put od 2006. godine i Fabija Kanavara je 1.9.

Virdzil Van Dajk

Mesi, osvajač Zlatne Kopačke prošle sezone ostaje na drugom mestu sa kvotom od 2.75. Argentinac jeste osvojio La Ligu sa Barselonom, ali deluje da će mu (još jednom) neuspeh i kontroverze sa "Gaučosima" doći glave i ostaviti ga na koti pet kada su ZL u pitanju.

Treće mesto po ovakvom rangiranju zauzima Mohamed Salah. Egipćanin je bio odličan tokom cele sezone sa Liverpulom, podelivši titulu najboljeg strelca Premijer lige, ali uzevši LŠ. Međutim, veliki neuspeh sa reprezentacijom na tekućem KAN-u ga ostavljaju daleko iza pređašnjeg dvojca sa kvotom 6.50.

Kristijano Ronaldo je osvojio Skudeto sa Juventusom, ali Portugalac nije imao brojke na koje nas je navikao igrajući za Real Madrid, tako da je na poziciji četiri sa kvotom sedam, odmah iza njega je još jedan igrač koji je svakako obeležio sezonu.

Ronaldo

Reč je o Alisonu koji je imao uspeha na oba nivoa, osvojivši već pomenutu LŠ sa Liverpulom ali i tek završeni Kopa Amerika, Brazilac je u oba takmičenja proglašen najboljim golmanom.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ixyco96
Thursday, 11.07.2019
23:29

Paolo Canavaro..? 🤣🤣
Obajvite komentar.. koliko sam upucen (a jesam dovoljno.) ne krsim ni jedne uslove i pravila koriscenja ovog sajta... !!!!

avatar
Jasminn
Thursday, 11.07.2019
11:06

Iskreno mnogi (medju njima i ja) mislili su da je previse placen. Ja sam sebi govorio ajj boze lik ima 26 godina i rekord pade. Nije neka zvjezda poput Varana ili Ramosa ili Kulibalija. Isto se govorilo i za Alisona. Al sad kad pogledas statistiku kluba. Koliko se manje golova prima zbog Van Dajka. Svaka cast s njim i bez njega velika razlika. A mnogi pljuvali i smijali se i njemu a pogotovo Klopu koji ga je kupio

avatar
GoHardV3
Thursday, 11.07.2019
20:28

Varan zvezda? Dosao za 300 hiljada evra sa 18 godina i izbacio Pepea iz postave, Mesi i dalje nije prosao kraj Varana a Varan ima 11 dobijenih duela protiv Mesija(opta statistike), Varan ima svetsko prvenstvo i 4 LS sa 25,26 godina a Van Dajk je placen 80 miliona bez ikakvog trofeja. Varan u formi je nosio Realovu odbranu sa Karvahalom dok su Marselo i Ramos bili bukvalno krilo i vezni igraci pod Ancelotijem i Zidanom.

avatar
GoHardV3
Friday, 12.07.2019
20:14

Van Dajk je prosek sve osim toga je laz, bye :D

avatar
Jasminn
Friday, 12.07.2019
15:46

Procitaj jos jednom sta sam napisao, i ne pravi se pametan ne uspjeva ti.

avatar
_mladen_
Friday, 12.07.2019
09:22

Titule ne osvaja igrac vec tim, nije se Ramos ni sa kim posprdao, vec je povredio glavnog igraca Livepula tada. Za titule je potreban tim, sto se raspada sada Real ako je taj Ramos toliko dobar i osvaja titule? Nego moraju da bace 200+ milki za nove igrace. Klinac ajde mani se rdjava posla.

avatar
bebel
Thursday, 11.07.2019
10:35

Ja bih uvijek glasao za Messija jer je najbolji igrač od svih nabrojanih, ali ako ove godine daju Virgilu mislim da je zaslužio.

avatar
_mladen_
Wednesday, 10.07.2019
19:55

Van Dajk ili Mesi, ko god je uzme bice zasluzeno.

avatar
Legendary Astrix
Wednesday, 10.07.2019
14:47

Ronaldo 2013.godine nije osvojio ni jednu titulu sa Real Madridom, Bajern dominirao tokom cele sezone. I na kraju je Ronaldo osvojio zlatnu loptu zbog individualne statistike te sezone, ali pre svega sto se golova tiče, asistencije, driblinzi i prosek ocena u ligama petice su bili ispod proseka. Tako da kada je u pitanju Leo Mesi koji nije iz Evrope, onda se ne gleda ni to sto je najviše golova postigao ove sezone, u vrhu je sa asistencijama, najviše driblinga, najveci prosek ocena u ligama petice, najbolji strelac lige šampiona, itd. Ali pre svega u obzir mogu da se uzmu i činjenice da je skoro svaki gol koji je postigao ove sezone su bili vrhunski, skoro ni jedna tap in gol, ukucajte na YouTube golove ove sezone i uvericete se i sami, neko tokom cele karijere ne postigne toliko golova na tako maestralan način.
Uz svo dužno poštovanje za ostale igrače, ali ove sezone je izdominira, ali izgleda da se uvek traži neka mana, da se umanji učinak igrača koji je van Evrope ili koji igra u klubu koji nije omiljen u Evropi, zašto sto su Katalonci. Da je igrač Real Madrida, već bi mu sad dali Zlatnu loptu, ali šta je tu je. Fudbal je postao prevelik biznis, zato je i pao malo sto se igre tiče, toga su svim svestni, pogotovu iz razloga sto su svi kritikovali i sudjenja ove sezone uprkos VAR sistemu, a da ne pišem o tome koliko se igraci oslanjanju samo na fizičku snagu danas i odbrambeni stil igre, zato je i pao fudbal u globalu. Da dodam još jednu stvar, onaj crveni koji je dobio Mesi protiv Čile-a je cist dokaz, da su sudije dobile naredjenje da mu dodjele crveni zbog izjave nakon utakmice sa Brazilom i taman im je dobro došlo da sa tim dodele Zlatnu loptu Van Dajku.

avatar
JC\'90
Wednesday, 10.07.2019
10:23

Alison mora da bude ispred Salaha.
Po meni Van Dajk ili Alison, pa Mesi. Mada sva trojica su odigrali sezonu za pamcenje, svako na svojoj poziciji.

avatar
biTan
Wednesday, 10.07.2019
10:22

Samo jod da kazete kako je Ronaldo osvojio i ligu nacija..

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 10.07.2019
09:31

Svaka cast coveku, ali ovo mu je prva top sezona... Ramos nema nijednu, a igra na tom nivou skoro deceniju, da ne pominjem rezultate sa reprezentacijom. Moj pik bi bio Salah...

avatar
Savoa
Wednesday, 10.07.2019
09:18
avatar
noxovac993
Tuesday, 09.07.2019
23:28

kako guraju luzerpul i igrace njihove ovo je vec previse, a nece PL osvojiti nikad.

avatar
Tuesday, 09.07.2019
23:21

van dajk bez konkurencije

avatar
ViniciusJR
Tuesday, 09.07.2019
23:14

Alison uzima 100%

avatar
Crveni Lucifer
Tuesday, 09.07.2019
22:39

Van dajk pre kmessija, nemoguce, pa sada ce kmessijevi fanboysi sa svojih 100 naloga da nam objasne kako stvari zapravo stoje i ko je najbolji