Klop protiv Pepa – Novo poglavlje!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 07.02.2021.
11:35
Izvor: Sportske.net

Možda i derbi šampionata...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Kada se porede Klop i Gvardiola, uvek se navodi da su u pitanju treneri koji insistiraju na pro-aktivnoj igri, posedu, presingu, mada stoji činjenica da je Liverpul jedini tim protiv koga Siti ne izlazi tako visoko kao obično. Jer, da to učine, u pitanju bi bilo samoubistvo.

Gvardiola je imao problem sa „hevi metal“ fudbalom, ali i jedan i drugi su loši gubitnici i često se žale na pristup ostalih protivnika.

Recimo, kada je Lester dobio Siti, iz redova „Građana“ su kukali kako se Rodžersov tim brani bunkerom, kako to nije fudbal, najglasniji je bio Rodri koji je i došao u klub zahvaljujući tim kvalitetima Simeoneovog Atletika.

Slično je pričao Klop nakon eliminacije iz Lige šampiona protiv Atletika proške sezone kada je rekao da je nepravedno da tim sa 20% poseda i 10 šuteva na gol u dva meča ode dalje.

Mada Nemac za sebe kaže da je loš gubitnik, što Gvardiola za sebe ne priznaje.

U poslednje vreme, pisali smo, Klop se po kukanju pretvara u Murinja, a Španac je sada mirniji jer Siti igra odlično u poslednje vreme. Ovo je svakako derbi prvenstva, uz čast Junajtedu, ostaje da su Siti i Liverpul dva najbolja engleska tima.

Klop i Gvardiola su kao i ostali menadžeri imali nesuglasice, rivalstvo je evoluiralo iz onog u Nemačkoj do krupnijeg jer sada Klop ima bolji tim. On je uvek mrzeo Bajern, upoređivao ih sa siledžijom sa bazukom, pogotovo kada su cinično, pred finale Lige šampiona saopštili da su kupili Marija Gecea. Tada je Klop mislio, prema sopstvenim rečima da će dobiti srčani udar na terenu.

Sukob je izbio kada je Gvardiola prošle godine optužio Manea da pada kao u bazen i da je specijalista da iskamči penal, što je iznerviralo trenera rivala. On je rekao da je Gvardiolin fudbal prepun ciničnih, taktičkih faulova kada igra protiv Liverpula što do tada niko Pepu nije zamerio. Kako smo rekli, kada Liverpul igra sa navijačima Siti se loše provodio na putu do stadiona, Gvardiola je bio besan na doček, na ponašanje policije koja je dozvolila da Skauzeri zastrašuju igrače rivala, ali i da gađaju autobus svim i svačim.

Jasno da je nervoza bila ogromna pre dve godine kada su se trkali u bod što se kaže za titulu, Gvardiola je odbranio pehar, ali se prošle godine Klop prošetao pa je kruna posle tri decenije ponovo na „Enfildu“.

Kako sada stvari stoje, ova sezona će nam doneti mnogo više uzbuđenja, mogli bismo da vidimo ponovo iscrpljujući trku do kraja, pa mislimo da nećemo pogrešiti ako kažemo da će ovo biti derbi šampionata. Jer, ma koliko tvrdio suprotno, s obzirom na trenutnu situaciju, Pep ne bi imao ništa protiv da „Enfild“ napusti neporažen.

Ako pogledamo njegov skor u Engleskoj, on je samo jednom uspeo da sa nečim napusti „Enfild“ protiv Klopa i to je stvar koja opominje.

U međusobnim duelima, Klop je jedini trener na svetu protiv koga Gvardiola ima negativan rekord, dobio je osam mečeva, izgubio devet, samo tri puta su odigrali nerešeno.

Ali, kako izgledaju engleski derbiji ove sezone i koliko je malo fudbala, ne bi nas čudilo da ponovo vidimo beskrvni remi sa malo golova, mada će Liverpul morati da juri pobedu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke