Klubovi PL čine sve da zaustave Njukasl, novo pravilo se neće dopasti Arapima!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.10.2021.
15:45
Izvor: Sportske.net

Engleska Premijer liga izglasala je privremenu zabranu sponzorskih ugovora izmedju klubova i njihovih vlasnika, nakon što je Njukasl preuzeo saudijski konzorcijum (PIF), preneli su danas britanski mediji.

Newcastle United FC/Twitter
Newcastle United FC/Twitter

Povezane vesti

Ova mera predviđena je da traje mesec dana, a tokom njenog trajanja trebalo bi da se održe sastanci, na kojima bi se razgovaralo o trajnoj promeni pravila. Za uvodjenje mere glasalo je 18 premijerligaških klubova, Njukasl je bio protiv, dok je Mančester siti bio uzdržan.

Prema navodima medija ta dva kluba su na sastanku u ponedeljak uveče, doveli u pitanje zakonitost odluke.

Veliki broj klubova je u strahu da bi sponzorski ugovori sa firmama iz Saudijske Arabije omogućili Njukaslu da zaobidje pravila finansijskog fer-pleja, koji je na snazi u Premijer ligi.

Ta pravila predvidjaju samo 120 miliona evra kumulativnih gubitaka tokom tri godine.

Premijer liga je 7. oktobra dozvolila saudijskom konzorcijumu da preuzme većinsko vlasništvo nad Njukaslom (80 odsto akcija kluba), nakon što je dobila argumente da se tamošnje kraljevstvo neće mešati u poslove kluba.

Guverner PIF-a Jasir Al-Rumajan u nedelju je prisustvovao meču osmog kola Premijer lige protiv Totenhema, u kojem je Njukasl poražen sa 3:2.

Na tabeli Premijer lige Njukasl zauzima 19. mesto sa tri boda, bez upisane pobede u aktuelnoj sezoni.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke