Klubovi PL u šoku, ono najgore tek stiže! Iskreno niko ne može da zamisli ovakav rasplet!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 02.05.2020.
10:48
Izvor: Sportske.net

Klubovi su jedinstveni, nesuglasice postoje samo oko stadiona na kojima će se igrati. Ali, naredna sezona je nezamislivi košmar...

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Klubovi PL se već pripremaju za najgoru opciju naredne sezone, da praktično cela bude odigrana bez navijača, sve dok ne bude dostupna vakcina za korona virus.

Najveći gubitnici bi bili Junajted i Arsenal koji bi u startu ostali bez 100 miliona funti, koliko zarade od pretplatnika.

Jedan od čelnika lige je rekao da je opcija igranja bez navijača naredne sezone realna, jer vakcina možda ne bude spremna do idućeg proleća.

Što se tiče završnice ovog prvenstva, klubovi su ujedinjeni u tome da se igra, neki igraju za plasman u Ligu šampiona, drugi za opstanak, treći za bolju poziciju na tabeli koja donosi veći novac, a niko ne želi da izgubi glavni izvor prihoda, novac od TV prava.

Ali, postoje razlike u pristupu, naime, neki od klubova se protive da mečevi budu igrani na neutralnim terenima.

Kriterijumi će biti između ostalog i rasprostranjenost virusa, ali još važnije pozicija stadiona.

Šta to znači?

Baner stoni tenis


Oni koji imaju šire komplekse, u čijoj blizini nema kuća, velikog broja stanovnika na malom prostoru su u prednosti.

Takvi su stadioni Sitija, Vest Hema, Arsenala, kao i Noriča, Bornmauta, Aston Vile.

Dakle, to je van urbanih delova, što bi olakšalo organizaciju mečeva, mada neki klubovi poput Brajtona protestvuju jer smatraju da to nije fer, bez obzira što navijača neće biti na stadionima.

Konačna odluka o tome biće doneta u petak, kada bi stvari mogle da budu konačno definisane.

Ponovimo, klubovi imaju podršku vlade, premijer Džonson smatra da bi igranje fudbala podiglo moral nacije i spreman je da prihvati nastavak šampionata, uz naravno poštovanje striktnih mera prevencije...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 02.05.2020
11:08

Brate dal ste i vi realni sa ovim naslovima,'sokovi,necete verovati i ostala papazjanija,ja kad vidim to i ne ulazim na vest, al' sad sam dosao da vas kudim,svi ste isti :D

avatar
DVA HRAMA
Saturday, 02.05.2020
10:51

Iskreno ZAREZ pa nastavak recenice. BornMUta, protesTUju. Ko garantuje uspesnost vakcine? Doduse, najgluplji predlog (za) koji sam cuo do sada je onaj da igraci nose maske.