Ko sme prvi da izgovori naglas?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 06.12.2020.
19:45
Izvor: Sportske.net

Priznajem grešku i prvi kažem "DA".

Povezane vesti

Žoze Murinjo je ponovo na vrhu, tamo gde je oduvek pripadao. Da je neko rekao pre tačno godinu dana da će biti lider Premijer lige i to na ovaj način, da i od Totenhema napravi klasičan "murinjovski" tim, zvučalo bi neverovatno.

Portugalac je pre nešto više od godinu dana nasledio mentalno osakaćeni tim od Maurisija Poketina i ugradio mu svoj šampionski gen. Sada je na putu da svima dokaže da je najbolji kada u njega svi sumnjaju, iako na trofej čeka još od 2017. godine.

Najpre, sledeći podatak - Totenhem je imao "lakši" raspored i pre tri nedelje, dok je trajala reprezentativna pauza, svi su bili u fazonu - "videćemo ga sada, do Nove godine ima Siti, Čelsi, Arsenal, pa Liverpul..." I šta je uradio Žoze?!

Prvo je po ko zna koji put očitao istu lekciju Pepu Gvardioli da ako želi posed, treba da ode u katastar, i u svom stilu ga pobedio 2:0.

Onda je otišao na "svoj" Stamford Bridž da odigra na "nulu" i ako uspe, da učačka jedan i pobedi. Osvojio je "murinjovski" bod, po koji je i došao.

I danas, dočekao je Mikela Artetu, koji ništa nije naučio od svog učitelja Pepa Gvardiole kada je u pitanju duel sa Murinjom. Doduše, možda i jeste, ali Arsenal nije tim koji može da probije i daleko slabije defanzivne ekipe i lošije taktičare od Žozea Murinja. 

Baner

Murinjo je promenio mentalitet svoje ekipe i sada je na putu da dokaže da je u tome najbolji. Da je veliki psiholog i da obožava kada je u ulozi "autsajdera". Sa Sitijem sigurno ne bi osvajao titule, niti bi sa bilo kojom ekipom igrao kao što to radi Pep Gvardiola, ili Jirgen Klop. Ali, tako bi i izgubio svoj pečat i zaštitni znak koji mu stoji kao kruna već 15 godina unazad.

Dobio je usput i pojačanje sezone, ako umete da gledate Totenhemove utakmice koje su posle prvog gola često negledljive, onda ćete prepoznati da je Pjer-Emil Hejbjerg ključ svih Murinjovih rešenja.

Neprimetan. Čvrst. Jak. Beskompromisan. Nikada u centru pažnje, a uvek na pravom mestu. Da, to je prototip igrača koje je imao uvek kada je postajao šampion.

Murinjo

U Čelsiju je 2005. i 2006. imao Kloda Makelelea, u Interu je imao više takvih, smenjivali su se Mota, Kambijaso, pa čak i naš Deki Stanković koga je preporodio i učinio još boljim. U Realu je imao Ćabija Alonsa. U Čelsiju je u drugom mandatu tako osvojio titulu sa Nemanjom Matićem u ulozi "Makelelea". U Junajtedu nije imao takvog, godine su kod Nemanje učinile svoje, i zato Murinjo nije ni voleo Pola Pogbu, no, to je druga tema...


O tandemu Kejn-Son rečeno je sve, a o njima će se tek pričati. Kejn 8+10, Son 10+3 u golovima i asistencijama.

Ali, već sada, moramo svi da se izvinimo Murinju, koji ga odavno nazivamo bivšim i naglas kažemo da je Totenhem prvi put ozbiljan kandidat za titulu.

I da, ako vam nešto znači, Totenhem je tim sa najmanje primljeni golova u Premijer ligi (9), poslednji je primio u Brajtonu 1. novembra. Sve tako miriše na Žozeovu "drugu sezonu".

Zaključak - jedva čekamo da vidimo šta je smislio sada za Jirgena Klopa. Sreda, 16. decembar, 21.00. Crveno slovo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Monday, 07.12.2020
00:43

Liverpool - Spurs , kakva utakmica !!!

avatar
scofield
Sunday, 06.12.2020
22:35

Napred Murinjo!

avatar
riquelme
Sunday, 06.12.2020
21:02

Ne moramo svi. Uvek sam pricao da je uprava Mancestera zajedno sa gazdom kukavicki i sramno postupila. Covek je dosao, dao maksimum, uzeo 3 trofeja kakva takva kada ih nema 6-7 godina to je blago receno katastrofa! Kao i u svakom timu pokusao da nametne svoji pricu, uspeo je prve godine. Sledece godine je usao u sukob za detetom od Pogbe. Tu se sve lomilo... Murinjo je trazio pojacanja posto mu je cela odbrana bila u Rusiji a nije igrala minut... ukratko receno trazio je sto su i doveli odmah kako je otisao. Ali pojacanja nisu kljucna, direktno su podrzali fudbalera pre menadzera i tu je bio kraj. A sve se moglo lako resiti, okupiti sve igrace i pitati ih ko ima problem sa Murinjom? Sacekati, javio bi se klan oko Pogbe. I najkulturnije im reci da ekipa Mancestera U21 trenira tim danima, u toliko i toliko i da jave menadzerima da im traze klubove po odgovarajucim ciframa ili ce provesti ugovor sa decom. Ostatalo bi bila lepa prica nekog novog Mancestera. Da ce biti sampioni ne verujem, nisu sada najblizi, najblizi su bili kada nisu smeli da dozvole Lesteru da bude ispred njih. Ali je svakako covek pokazao klasu po ko zna koji put. Samo mu treba verovati. Jos da vidimo kako ce resiti ovaj niz od 2-3 utakmice i tu onda moze vec da se planira lepa prica. Pogotovo ako Bejla uklopi u ovaj MEGA duo.