Kod Fergija samo jedan ima zagarantovano mesto u najboljih 11 Mančestera ikad!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 25.04.2020.
19:56
Izvor: Sportske.net

Ne, nikada ne biste pogodili o kome se radi.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Ser Aleks Ferguson je dugo bio trener Mančester junajteda, od 1986. godine pa sve do 2013. kada je otišao i od kada se ovaj klub muči u Premijer ligi i evropskim takmičenjima.

Za to vreme kroz Junajted je prodefilovao veliki broj igrača, a on je istakao još 2013. godine da je samo jedan može da ima zacementirano mesto u najboljih 11 ikad Mančester junajteda.

"Apsolutno je nemoguće sastaviti najbolji tim Mančester junajteda ikada. Pogledajte napadače. Mekler, Hjuz, Kol, Kantona, Nistelroj, Saha, Solskjer, Jork, Šeringem. Pa onda i ovi koji sada igraju, Runi, Čičarito, van Persi.

Na sredini bi bilo lakše, imali smo Kina, Robsona, Skolsa, ali i Bekama, Ronalda i Gigsa. Ipak, za jedinog koji je imao sigurno mesto u najboljih 11 ikad Mančester junajteda izabrao bih Denisa Irvina"
, rekao je Fergi.

Inače, on je u svojoj biografiji pohvalio Irvina napisavši za njega da je igrač koji vas nikada ne bi izneverio.

Ovaj levi bek je igrao za Mančester od 1990. do 2002. godine odigravši 529 utakmica za ovaj tim.


Bonus

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RedDevilSRB
Saturday, 25.04.2020
21:21

I nije pogrešio. Igrač koji nije bio ni blizu svetske klase ali je čovek od zadatka. Znao koji mu je posao, šta treba da odradi i bio neverovatno pouzda. Svestan da je bio deo istorije, da je deo jednog od najvećih klubova na svetu i znao je to da ceni.

avatar
RealisticChelseaFan
Saturday, 25.04.2020
19:59

Fergi je inace u autobiografiji (i u intervjuu) rekao da su Kantona, Ronaldo, Gigs i Skols jedini world class igraci koje je trenirao u Junajtedu.