Koji fudbaler je uzor Remziju?

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 18.08.2014.
22:18
Izvor: Sportske.net

Aron Remzi postao je jedan od najboljih fudbalera Arsenala u prethodnoj sezoni i po prvi put pričao je o svojim fudbalskim uzorima.

Beta/AP Photo/Bogdan Maran
Beta/AP Photo/Bogdan Maran

Povezane vesti

Očekivali bi da je jednom takvom veznom igraču uzor takođe igrač koji igra na tom delu terena, koji je pritom branio boje Arsenala u prošlosti.

Ili ako to nije slučaj, da mu je uzor recimo Rajan Gigs, koji je Velšanin.

Ipak, Remziju je fudbalski uzor jedan Irac, što nije baš uobičajeno, prvo vam, naravno, na pamet pada Roj Kin, ali i u tom slučaju ste pogrešili.

Remzijev uzor je Grejem Kavanag, bivši irski reprezentativac i fudbaler mnogih klubova, uglavnom u Čempionšipu.

I kada je Remzi stasavao kao mladić u Kardifu, Kavanag je tresao protivničke mreže i bio najbolji strelac kluba.

Ovaj napadač je bio pravi mentor mladom Aronu za vreme koje su proveli zajedno u klubu, i iako nisu igrali na istoj poziciji, Remzi ističe da je od Grejema moglo dosta da se nauči o fudbalu, ali ga je ovaj Irac oblikovao i kao osobu, jer ga je u nekim slučajevima sačuvao od iskušenja u koje jedan tinejdžer može da padne van fudbalskog terena.

Zbog toga Remzi smatra da je bivši napadač Kardifa i irske reprezentacije napravio značajan uticaj na njegovu karijeru i omogućio mu da postane igrač kakav je danas.

A Kavanag je danas menadžer Karlajla, engleskog niželigaša. Možda im se putevi više nikada neće spojiti, ali moguće je da će se ukrstiti, ako Arsenal bude igrao u FA Kupu protiv ekipe koju vodi ovaj Irac.

Što se tiče "čuvanja", navijači Arsenala bi verovatno voleli da je i Džek Vilšer imao takvog uzora...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke