Kolo nade za Čelsi, nikad luđa borba za opstanak (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
petak 04.05.2018.
14:53
Izvor: Sportske.net

Čelsi preko Liverpula želi da sačuva nadu za Ligom šampiona, prava ludnica u borbi za opstanak.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Ulazimo u sam finiš Premijer lige, a večeras počinje kolo u kome će se obračunati Čelsi i Liverpul u borbi za mesta koja vode u Ligu šampiona, dok će na dnu biti takođe uzbudljivo, jer Stouk, Sautempton i Svonsi igraju utakmice koje mogu biti ključne u borbi za opstanak.

Kolo počinje večerašnjim duelom Brajtona i Mančester junajteda. "Galebovi" mogu da obezbede opstanak ako budu ostvarili bolji rezultat nego Sautempton protiv Evertona, dok bi "đavolima" trijumf i matematički obezbedio drugo mesto na tabeli. Brajtonu u svakom slučaju trebaju dva boda da bi izbegao eliminaciju.

Subotnji program otvraju Stouk i Kristal palas. "Orlovi" su čak 11. na tabeli, ali ni to im nije dovoljno. Pobedom ovde bi definitivno obezbedili opstanak, ali eventualni poraz od Stouka i bod Svonsija bi ponovo doveli tim u opasnost. Glavni problem Stouka su golovi, a oba tima su u relativno dobroj formi. "Grnčari" nemaju poraz već tri meča, a Palas već četiri.

Bornmut nije matematički obezbedio opstanak, ali skoro da jeste, tako da je ovaj duel mnogo važniji Svonsiju, jer bi eventualnom pobedom na Vitalitiju sačuvao prednost u odnosu na Sautempton pred njihov ključni obračun sledeće nedelje.

Vest Hem je bio prilično nonšalantan u poslednjih skoro mesec dana, jer nema pobedu u četiri kola i sada ponovo mora da se bori za opstanak. Duel sa Lesterom dolazi u pravo vreme, jer su "lisice" u poslednje vreme nezainteresovane za rezultat, jer ne mogu u Evropu, a ne mogu ni da ispadnu. Njukaslu posle dva vezana poraza sada treba samo bod da bi matematički obezbedio opstanak, a prva prilika za to je gostovanje Votfordu. "Svrake" će do boda morati bez Islama Slimanija, koji je suspendovan na tri meča.

Vest Brom je prošle nedelje kupio sebi još vremena, a sada ga samo pobeda protiv Totenhema ostavlja u teorijskoj igri, ali ni ona možda neće biti dovoljna, zavisi od drugih rezultata. Totenhem i dalje kao da se nije oporavio od eliminacije iz kupa, dok je VBA bez poraza u četiri meča, sa dve pobede i dva remija i sigurno će biti težak rival kvalitetnijim "pevcima" u borbi za goli život.

Sautempton ide u goste Evertonu i stvarno mora da pobedi. Ostale su mu još tri utakmice, jedna više od većine rivala, i tri boda bi mu ovde mnogo značila u poteri za Svonsijem. Duća Tadić je bio produktivan u prošlom kolu, ali i Everton je u solidnoj formi od kad nema za šta da igra, tako da možemo očekivati dobar meč, iako oba tima imaju problema sa povredama.

Mančester siti će ovog vikenda dobiti trofej i stvarno nema za šta da igra, dok Hadersfild ne može ovde baš da računa na neki bod, ali sigurno može da proba da ne pokvari gol-razliku, jer će to možda biti ključno u konačnom poretku.

Poraz Čelsija od Liverpula bi značio i definitivni oproštaj od Lige šampiona, dok je stvarno teško pogoditi kakav će biti pristup "crvenih". Liverpul se plasirao u finale Lige šampiona i to će sigurno biti na umu Klopovim izabranicima, ali je tim zbog rezultata u poslednje vreme u opasnosti da mu izmakne jedno od prva četiri mesta. Liverpulu igra i remi, ali pitanje je da li će uspeti da odoli Čelsiju, koji konačno ima kompletan sastav.

Arsenal dočekuje Barnli u poslednjoj Vengerovoj utakmici kao trenera kod kuće. "Tobdžije" su ispale iz Evrope, koja im je bila prioritet poslednjih meseci, dok je Barnli obezbedio Evropu, tako će ovo praktično biti prijateljski meč. Najveće pitanje ovde je koliko će gledalaca doći da se pozdravi sa Vengerom.

Raspored 37. kola Premijer lige:

Petak:

Brajton - Mančester junajted (21.00)

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Stouk - Kristal palas (13.30)
Bornmut - Svonsi
Lester - Vest Hem
Votford - Njukasl
VBA - Totenhem
Everton - Sautempton (18.30)

Nedelja:

Mančester siti - Hadersfild (14.30)
Arsenal - Barnli (17.30)
Čelsi - Liverpul (17.30)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jazzblues
Saturday, 05.05.2018
20:21

Pao danas Tottenham, sutra nam samo pobeda treba. Moze to Chelsea, samo napred.

avatar
Naka TZ (CFC)
Saturday, 05.05.2018
03:22

Celzi ima jako male sanse al treba odradit te sve utakmice do kraja na najbolji moguci nacin i cekati Tottenhamov kiks.Ali realno Celzi je ligu sampiona izgubio u duelu sa Tottenhamom da su ih pobjedili sada bi vec bili na pragu lige sampiona.

avatar
Bratuska_Blueboy
Friday, 04.05.2018
17:02

Sve je jasno kao dan jedino pobeda u nedelju moze zadrzati kakvu takvu nadu da cemo sl sezone igrati ls, sramota sto je Celsi u ovoj situaciji ali sami su birali... zato i ocekujem da Roman udari rukom o sto...

avatar
NikkiCFC
Friday, 04.05.2018
15:21

Treba medjusobni skor da se gleda , bzv da Liverpul bude ispred nas zbog gol razlike. Mada oni ako su muskraci treba da budu peti pa za LS neka se bore u Kijevu za dobrobit engleskog fudbala. Ali ne ocekujem to od Liverpula.

avatar
Stretford END 1878
Friday, 04.05.2018
15:56

Jel se gaji nada za Ligu Sampiona?

avatar
Devil born 1878
Friday, 04.05.2018
19:00

Dzabe mu nada, nema nista od toga :D

avatar
_mladen_
Friday, 04.05.2018
16:00

Hahha da je suprotno rekao bi treba da se gleda gol razlika.

avatar
Gorčilo
Friday, 04.05.2018
15:06

Liverpulu igra remi. Mislim da će Klop imati takav pristup samo da izvuče remi.

avatar
_mladen_
Friday, 04.05.2018
16:01

Nesto ne verujem, jer sada ima vremena za sve. Izbacice dobar tim koji moze pobediti Celzi.

avatar
La bestia negra
Friday, 04.05.2018
16:12

Ako bude isao tako izgubice jer ne zna da se brani kao i protiv Rome,treba da igraju samo svoju igru i nece biti nikakvih problema.