Kome treba Nejmar, kada PSŽ ima boljeg i koji se slaže sa Mbapeom?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 10.02.2020.
17:18
Izvor: Sportske.net

Kao u najboljim danima.

Foto: EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE
Foto: EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE

Povezane vesti

Anhel Di Marija igra sezonu iz snova, iako niko nije prognozirao da bi mogao da pronađe najbolju verziju sebe.

PSŽ grabi ka tituli, igra veoma dobro, a deluje da je Tomas Tuhel konačno pronašao pravu formulu u formaciji 4-4-2. Tu je najviše profitirao upravo Anhel Di Marija, koji je postao nezamnjivi član u startnih 11, i pored žestoke konkurencije.

Mauro Ikardi i Kilijan Mbape predvode napad, pa onda bočne pozicije pripadaju Di Mariji i Nejmaru, koji se baš i ne snalazi dobro u defanzivnim zadacima, i upravo je to ključna prednost na strani Argentinca.

Ove sezone, Di Marija ima najbolje brojke, na 32 utakmice u svim takmičenjima, postigao je 12 golova i dodao 17 asistencija, gotovo da na svakoj učestvuje makar kod jednog gola.

U pobedi nad Lionom, Di Marija je imao gol i asistenciju, bio je igrač utakmice i time je najavio da će biti ključan do kraja sezone. Takođe, Di Marija je u odličnim odnosima sa ostatkom svlačionice, za razliku od Nejmara, koji se odavno ne miriše sa Kavanijem, a bilo je glasina i da između njega i Mbapea ne cvetaju ruže.

Biće zanimljivo videti kako će Tuhel uštimati tim kada se Brazilac uskoro vrati posle kraće pauze zbog povrede, jer sa Di Marijom i Nejmarom po bokovima, odbrana trpi više, nego kada je na terenu i Julijan Draksler...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke