Konačno! Haland odgovorio na ruganje igrača PSŽ, kakva će biti njegova sudbina ovog leta?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.05.2020.
11:10
Izvor: Sportske.net

Norvežanin se oglasio posle proslave Parižana koji su ga ismejavali načinom radovanja nakon eliminacije Dortmunda od strane francuskog prvaka...

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Podsetimo, Haland je "meditirao" proslavljajući golove protiv Parižana u Dortmundu, Nemci su tada pobedili, bilo je velike bitke, provokacija, utakmica je često izlazila iz okvira fer pleja.

A onda u revanšu na praznom stadionu, pobeda PSŽ, tokom meča čulo se jasno, kako igrači domaćih komentarišu golove, i Di Marija kako kaže saigračima, "hajde da bednicima damo pet golova".

Mnogo je zle krvi bilo u dva meča, ali kada se završilo, nije prestalo. Naime, fudbaleri PSŽ su posedali kao da meditiraju, tako slavili pobedu rugajući se Halandu.

Ali, Norvežanin im to nije uzeo za zlo.

"Neka su se i rugali, pomogli su mi. Slike su obišle svet, ja obožavam da meditiram i smatram da je meditacija veoma važna stvar za dobrobit ljudi. Iako im to nije bila namera, promovisali su ovu tehniku, obišla je svet",
kaže Haland.

On je za Salcburg i Dortmund dao 40 golova u 33 meča ove sezone, nastaviće da trese mreže, Bundesliga će se nastaviti, ali ne idućeg vikenda, već izgleda 16. maja, prema novoj preporuci.

Mnogi se pitaju, da li će senzacionalni Norvežanin napustiti Nemačku, sigurno da svi vodeći svetski klubovi žele fantastičnog napadača, ali izgleda da on naginje odluci da ostane, ma kakva ponuda bude bila.

Naime, klauzula koju je Rajola uspeo da unese u ugovor je 75 miliona evra, ali za naredno leto. Dortmund bi sada tražio više, a li s obzirom na situaciju u fudbalu i pandemiju, teško je očekivati da se pojavi neko sa nepristojnom ponudom.

No, i da ona stigne, priča se da Rajolina nije poslednja, on je agent igrača, ali poslednju reč ima otac, nekada profesionalac u PL, Alf Inge Haland. On smatra da bi njegov sin trebalo da ostane u Nemačkoj, da je Dortmund ispoštovao dogovor da će Erling biti standardan i da je najbolje da sačeka.

To bi moglo da se poklopi sa odlukom Odegarda da ostane još sezonu na pozajmici u Sosijedadu, kako bi igrao standardno, jer ne želi da čeka šansu pored Luke Modrića.

U tom slučaju, dva Norvežanina bi u leto 2021. mogla da zaigraju za Real, mada Rajola ne bi mogao da računa na toliku proviziju, kao u slučaju da Haland ode u Juventus i bude novi vođa napada.

Baner live stream

Haland je odbio Juve prošlog leta, iako je Molde prihvatio ponudu, otišao je u Salcburg da bi igrao, nije želeo da ga Juventus pozajmljuje klubovima Serije A.

Spekulisalo se zimus da će u Junajted, razgovarao je sa bivšim šefom Solskjerom, ali je odabrao Nemačku, upravo zbog sigurne minutaže. I nije pogrešio.

Haland inače kaže da novac nije odlučujući.

"Meni je smešno kad pročitam da ću otići tamo gde mi ponude najviše novca. Svako ko me poznaje, zna da je novac poslednja stvar kojom se rukovodim u karijeri
", objašnjava Norvežanin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BONG83
Friday, 01.05.2020
17:40

Klauzula vazi od zimskog prelaznog roka sljedece godine...

avatar
Mirjevac
Friday, 01.05.2020
15:44

Nikakvo ruganje nije bilo, vec obicno imitiranje! To jedino nasi neukusni novinari pisu gluposti, samo da bi zavadili suprotne strane, a zo je toliko glupo i primitivno da neze biti glupse! Eno sta sve pisu o Djokovicu, pisu da Djokovica mrzi ovaj, da Djokovica mrzi onaj, u stvarnodti niko nikog ne mrzi to du samo sportski protivnici! Ali da nasi novinari ne pisu te gluposti i da ne pale suprotne strane, toliko su glupi da misle da sa tim nesto dobijaju a nevide da gube! Novinari ako vas ne vredjam kad vas nazivem novinarima, posto ste vi sve drugo osim novinara, gde vam je kodeks, ako znate sta je to? Mozda ste vi svi iz Informera pa nemate kodeks?

avatar
Friday, 01.05.2020
11:20

Nije Haland nego Holand. Najbolje da ode posle samo pola sezone:-D