Konačno, ne jedna, dve odlične vesti za Kumana!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 30.11.2020.
16:14
Izvor: Sportske.net

Strahovalo se da će biti gore...

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Klemen Lengle nije teže povređen, ali to nije jedina dobra vest, pošto se ove nedelje vraća i Ronald Arauho.

Barsa je letos rizikovala da ostane samo sa Pikeom, Lengleom, povređenim Umtitijem i mlađanim Arauhom, i to joj se obija o glavu.

Erik Garsija je ostao neostvarena želja, nakon Pikeove povrede, sve je spalo na Lenglea, kome je pomagao De Jong, a onda je na poslednje dve utakmice eksplodirao Osker Mingeza.

Dobra vest je da jučerašnje povreda Lenglea nije ozbiljna i da će možda čak biti spreman za gostovanje Kadizu u subotu, dok bi Arauho mogao da dobije zeleno svetlo za gostovanje Ferencvarošu u sredu.

Arauho je van stroja od utakmice sa Juventusom, 28. oktobra, vraća se u pravom trenutku, i on i Mingeza će se boriti za mesto pored Lenglea u narednim mesecima dok se ne vrati Đerar Pike.

Podsetimo, Pike je odbio predlog lekara da ide na operaciju, leči koleno matičnim ćelijama zbog čega bi mogao da se vrati na teren krajem marta.

Samjuel Umtiti je i dalje u Kumanovoj nemilosti, niti on, niti lekari nemaju poverenja da on sa svojim ugroženim kolenom može da igra više ozbiljan fudbal.

Dakle, od vikenda, Barsa će imati štoperski trio koji će se boriti za dve pozicije i verovatno se često rotirati, a to će biti polaznici La Masije, Arauho i Mingeza i sada već starosedelac Lengle.

Barsa u sredu od 21.00 gostuje Ferencvarošu, u istom terminu u subotu Kadizu, a onda u utorak takođe od 21.00 dočekuje Juventus...

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Tuesday, 01.12.2020
01:47

Žao mi je što nije postojao drugi način, osim povreda Piquea i S. Roberta, da Kuman shvati kako Barsi može samo biti bolje bez njih dvojice.

Verovatno će ga i pre oterati negoli što shvati da Barsa zapravo nema šta da traži sa klasičnom odbranom tipa 2 stopera, 2 beka, defanzivni vezni itd., jer niti ima stopere, niti para da ih kupi, niti trenera da to uklopi i organizuje, a ni tradiciju da im odbrana ne bude najslabiji deo tima. Tako je bilo i kada su bili najjači, vezni red je praktično odrađivao najveći deo posla da se odbrana ne nađe na strašnim mukama. Danas vezni red ne može da se sastavi ni sa primarnom ulogom, a kamoli da glumi bedem ispred poslednje linije, tako da bi najbliže pametnom načinu odbrane sa postojećim igračima bilo ono što su klinci radili protiv Dinama: zuje po terenu, ima ih svugde i čim jedan izađe na protivničkog igrača stvore se tu još dvojica-trojica, pa po onoj narodnoj '2 loša ubiše Miloša' otmu najveći broj lopti pre nego što se oni u šestaestercu pogube i ostave čoveka samog na 2m od gola ili naprave penal.

To nažalost zahteva puno trčanja i agresivnosti, a osim klinaca ne vidim ko će to da radi? Dobra stvar je što za takav način igre nije potrebna neka fudbalska klasa, niti ne znam kakvi stoperi, a loša su limiti u smislu da se ne može svako pobediti na taj način.