Konte blista, kraj Juventusove ere?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.01.2021.
09:12
Izvor: Sportske.net

Antonio Konte presrećan posle pobede nad Juventusom.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Inter je pobedio Juventus rezultatom 2:0 i tako dokazao da je spreman da konačno osvoji Skudeto. 

Konte je u potpunosti nadigrao Andreu Pirla, zasluženo je slavio, a nakon utakmice je bio prezadovoljan.

"Ako želite da pobedite Juventus, što je glavni cilj svih italijanskih klubova, onda morate da  odigrate  najbolje što umete. Mi smo uradili sve što smo mogli. Dobro smo se pripremili, znali smo kako možemo da ih ugrozimo, momci su savršeno pratili naš plan. Presrećan sam, jer je na ovim mečevima potrebno imati ogromno samopouzdanje, a sada znamo da smo na pravom putu", rekao je  Konte i nastavio:

"Već smo prošle sezone mogli da naslutimo na kom smo putu, sada smo nastavili da radimo i da napredujemo. Juventus je referentna tačka za sve, tim koji dominira u Seriji A devet godina, rade ogroman posao na terenu i van njega. I dalje mislim da je Juve daleko ispred svih klubova u Italiji, ali mi se trudimo da smanjimo tu razliku. Inter  je vratio  svoj kredibilitet, u Italiji, ali i u Evropi, što smo dokazali finalom u Ligi Evrope", naglasio je Konte.

Posebna tema je kraj Juventusove ere, za koju svi veruju da je ove godine došao red da neko preotme Skudeto posle 10 godina.

"Ere se završavaju ako ne menjate tim i nemate inovacije, ali Juventus radi odličan posao godinama unazad. Odradili su sjajan prelazni rok sa  Moratom, Kuluševskim, MekKenijem i Kjezom, da ne pominjem Artura. To znači da oni imaju viziju, da ljudi u klubu mogu da predvide šta im sledi i da u skladu sa tim reaguju na vreme. Neverovatno je da Juventus dominira devet godina i da je u trci za 10. Skudeto. Imam ogromno poštovanje prema njima, imaju tim stvoren od velikih šampiona sa Kristijanom Ronaldom. Nikada do sada nisam pobedio Juventus u trenerskoj karijeri, uvek su me nadigrali, tako da je ovo veliki napredak", zaključio je Konte.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Monday, 18.01.2021
22:35

Ma kakav Skudeto, lako je busati se i slaviti kada najbolji među svim najboljim nije bio na terenu. Videćemo da li će u Interu biti takvi optimisti kada se izlizani vrati sa neke od dodela priznanja za najboljeg ikada iz neke od Arpaskih prestižnih fudbalskih velesila pa krene sam u osvajanje Skudeta. Tu niko neće imati šta da traži na terenu... 😂😂😂

avatar
Zoran Krstin
Monday, 18.01.2021
17:03

Nije to neka razlika na tabeli, posebno ako Juventus dobije zaostalu utakmicu protiv Napolija. Imao je Inter prednost i ranije, pa ju je izgubio do kraja prvenstva. Ima još puno da se igra.