Konte nakon debakla: "Trebalo bi da se stidimo"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 19.08.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Napoli deklasiran u Veroni.

EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA
EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

Povezane vesti

Trener Napolija Antonio Konte izjavio nakon poraza njegove ekipe na gostovanju od Verone sa 3:0 u prvom kolu Serije A, da bi i tim, i on kao trener, "trebalo da se stide", ali da on preuzima odgovornost za rezultat.

"Oni koji me poznaju, znaju da mi je danas 'krvarilo srce', i nadam se da je pojedinim igračima takođe, jer bi to bar značilo da smo na pravom putu", rekao je Konte novinarima.

Kako je naveo, njegov tim se "istopio kao sneg na suncu", nakon prvog primljenog gola.

"Trebalo bi da se izvinimo ljudima u Napulju, koji nas strastveno prate. Ja sam trener i ispravno je da ja preuzmem potpunu odgovornost. Naš nastup u drugom poluvremenu je bio neprihvatljiv", kazao je Konte.

Fudbaleri Verone deklasirali su Napoli 3:0, uz jedan gol Dajlona Livramenta i dva Danijela Moskere, kao i dve asistencije kapitena ekipe, srpskog fudbalera Darka Lazovića. 

Konte je preuzeo Napoli u junu, i četvrti je trener za samo godinu dana od kada je otišao Lućano Spaleti koji je timu iz Napulja 2023. godine doneo Skudeto posle 33 godine. Zanimljivo, Napoli je pre dve godine, u prvom kolu šampionske sezone, slavio u Veroni sa 5:2.

Konte je Seriju A osvajao i kao igrač - pet puta sa Juventusom, ali i kao trener - tri puta takođe sa timom iz Torina i jednom sa Interom.

Priča u Napulju nije dobro počela...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke