Kopa Amerika - Brazilci se razgoropadili, i Venecuela u četvrtfinalu!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.06.2019.
22:55
Izvor: Sportske.net

Večeras smo dobili rasplet u Grupi A.

Beta/AP Photo/Victor R. Caivano
Beta/AP Photo/Victor R. Caivano

Povezane vesti

Posle neočekivanog remija sa Venecuelom u prošlom kolu, Brazilci su večeras na ''Korintijans Areni'' u Sao Paolu zaigrali na svom nivou i ubedljivo savladali selekciju Perua rezultatom 5:0.

Ovim trijumfom Brazil je potvrdio prvo mesto u Grupi A, za direktan plasman u četvrtfinale.

Sve je u ovom meču bilo rešeno već u prvom poluvremenu. Peruanci su odolevali samo 12 minuta, a onda ih je Kazemiro ''načeo'', kada se najbolje snašao u jednoj gužvi pred protivničkim golom.

Sedam minuta kasnije, pomalo i komična situacija. Golman Perua Galeze je u pokušaju da ispuca loptu pogodio Firmina, od kog se lopta odbija i pogađa stativu. Od stative se opet odbija do Firmina, a napadač Brazila ovaj poklon oberučke prihvata i rutinski šalje loptu u mrežu - 2:0.

Da sve bude rešeno već posle pola sata, potrudio se Everton, koji je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane poslao loptu u bliži ugao - 3:0.

U nastavku, još jedan gol domaće selekcije, ovoga puta pogodio je Dani Alveš u 53. minutu, posle odlične saradnje sa Firminom koji je bio u ulozi asistenta. Dani Alveš iskosa sa desne strane šalje neodbranjiv šut pod prečku - 4:0.

Ni to nije bilo sve, ubedljivu pobedu Brazila začinio je Vilijan prelepim golom sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane u 90. minutu, a odmah zatim, u nadoknadi vremena, Gabrijel Žezus je iznudio i jedanaesterac za Brazil! Upravo je Žezus i šutirao sa bele tačke, ali je Galeze uspeo da zaustavi taj udarac. Ostalo je 5:0 za Brazil.

U isto vreme, Venecuela je sa 3:1 savladala selekciju Bolivije i osvojila drugo mesto u grupi, za direktan plasman u četvrtfinale.

Dvostruki strelac bio je Mačis, a u finišu je pogodio i Martinez, dok je jedini gol za Boliviju postigao Justinijano u 82. minutu.

Tabela: Brazil 7, Venecuela 5, Peru 4, Bolivija 0.

Peru sada čeka rasplet u ostalim grupama, pa će možda i kao trećeplasirani otići u četvrtfinale.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke