Kraj! Do pre sedam godina igrali Seriju A, 12. najpopulariji klub Italije, od danas više ne postoje!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 10.04.2022.
10:19
Izvor: Sportske.net

Tužan završetak odiseje...

SIMONE ARVEDA
SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

U Italiji ovo nije toliko čudno, ali ipak, privlači pažnju. 

Jer, "Slonovi" nisu mali klub, Katanija je dugi niz sezona bila u Seriji A u ovom veku, vodili su ih mnogi poznati treneri, između ostali i Simeone i Siniša Mihajlović, završavali su u gornjoj polovini tabele, ali sada je kraj.

Od danas više ne postoje, brišu se iz registra saveza, neće završiti sezonu, a svi fudbaleri su slobodni.

Klub je osnovan 1929. imali su i uspone i padove, ali još šezdesetih su igrali u Seriji A, poznat je i derbi sa Palermom. Pazite sada, pre deset godina je sprovedeno istraživanje, Katanija je klub sa oko 230 000 navijača, ukupno 12. u Italiji po broju pristalica.

"Elefanti" su posle ispadanja 2014. bili umešani u aferu sa nameštanjem, kažnjavani, ali su se držali u trećoj ligi. Navijači su mislili da dolaze bolja vremena prošle godine kada je američki biznismen Džo Takopina bio blizu toga da kupi klub, ali na kraju je zapelo.

Održane su tri aukcije, nije bilo kupaca, lokalni biznismen Benedeto Manćini nije ispunio uslove.

Juče je sud i definitvno odlučio, Katanija više ne postoji, igrači su slobodni, među njima ima i par poznatih imena, Rusoto je nekada bio mladi reprezentativac Italije, Argentinac Isko dugi niz godina igrao za klub, mladi napadač Moro je na pozajmici iz Sasuola, još jedan veteran Brazila Klejton nikada nije dobio šansu u Milanu, da ne nabrajamo, sve su to veterani.

Šta je sledeće za Kataniju?

Italijanski način je da se osnuje novi klub, drugog imena, ali verovatno u istim bojama i da se krene iz najnižeg, amaterskog ranga. Katanija je bankrotirala 1993. ali je tada oborila odluku suda i nastavila da se takmiči pod istim imenom, istina u šestoj ligi.

Sada će ime biti drugačije, sedmi rang je poslednji, odatle bi novi klub trebalo da krene, ako uopšte bude osnovan. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke