Kraj jedne ere, Buskets zatvara zlatne stranice istorije u 2022/23

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 13.06.2022.
10:45
Izvor: Sportske.net

Kraj je blizu...

EPA-EFE/Alberto Estevez
EPA-EFE/Alberto Estevez

Povezane vesti

Jedan od najboljih zadnjih veznih igrača u istoriji fudbala - Serhio Buskets, pred sobom ima jednu od najvažnijih sezona, ali i najtužnijih.

Katalonski mediji danas su potvrdili da Buskets nema nameru da potpiše novi ugovor sa Barsom, jer mu trenutni ističe 2023. godine, kada je planirao da se preseli u Inter Majami i odigra za svoju dušu, verovatno sa Leom Mesijem i Luisom Suarezom, koji takođe planiraju da završe karijeru na Floridi. 

Buskets je dete Barse, debitovao je kod Pepa Gvardiole 2008. godine i od tada je nezamenjiva karika kod svih trenera. 

On je spreman da prihvati dodatno smanjenje plate u poslednjoj godini ugovora, ali ne i da potpiše novi, što znači da je ovo kraj jedne ere u Barseloni.

Ipak, to nije sve, jer Buskets planira da se povuče i iz reprezentacije Španije posle Mundijala u Kataru. 

On je ključan u sistemu Luisa Enrikea, takođe je kapiten, imaće važnu ulogu u Kataru, ali nakon toga planira da se povuče. 

Buskets je sa Barsom i Španijom osvojio sve  moguće trofeje. Bio je prvak sveta i Evrope, ima tri Lige šampiona, osam titula prvaka Španije. 

Za Barsu je odigrao neverovatnih 676 utakmica, za Španiju 136. Očekuje se da u sezoni 2022/23 ostane ključ i kod Ćavija i Enrikea, a nakon toga, zatvara stranice istorije...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke