Kuman ne odustaje, Barsa je na dobrom putu?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.01.2021.
10:11
Izvor: Sportske.net

Holanđanin čvrsto veruje u svoj rad.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

U La Ligi već ima četiri remija i četiri poraza, zaostaje sedam bodova za liderom, koji ima i dva meča manje (!), u Ligi šampiona je doživeo šamar od Juventusa na Kamp Nou (0:3) i tako predao prvo mesto u grupi. Sinoć je izgubio Superkup Španije iako je do 90. minuta vodio 2:1. Ipak, Kuman kaže - "na dobrom smo putu".

Teško je biti navijač Barselone 2020. godine, a isto je i 2021. Katalonci se raspadaju po svim šavovima, kostur tima je isti, oslabljen, stariji, a zamene su neadekvatne. Rezultati su posledica dugogodišnjeg očajnog rada. 

Ipak, trener Ronald Kuman veruje da je tim na pravom putu.

"Očekivali smo ovako tešku utakmicu. Šokirali smo se kada smo primili gol za 2:2. Taj pogodak nas je pomeremtio, iako smo dva puta vodili. Zaslužili smo da pobedimo, ali nismo imali sreće. Naravno da smo tužni, izgubili smo finale. Međutim, niko ne može da ospori da napredujemo, samo moramo da nastavimo da se razvijamo, na dobrom smo putu. Tužni smo i razočarani, ali nemamo vremena da žalimo. Video sam mnogo stvari koje mi se sviđaju, ali i one koje moramo da promenimo. Ne možemo da  očekujemo pobedu ako primamo onakve golove. Ovaj poraz nam je teško pao", istakao je Kuman i dodao:

"Imamo mladu ekipu, koja ima svetlu budućnost i ogroman potencijal. Naši mladi igrači će naučiti mnogo iz ovog poraza. Oba gola primili smo u finišu poluvremena, a to je jako teško", istakao je Kuman.

Barsi preostaje da juri Atletiko i da se nada da će biti ispred Reala, na poziciji broj dva. U Ligi šampiona nema šta da traži sa ovakvom igrom, pa joj možda preostaje da se nada trofeju u Kupu kralja, iz kog je ispao Atletiko Madrid, ali tu su i dalje Real Madrid, Sevilja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Monday, 18.01.2021
17:19

On je šokiran što su primili gol u 90-om minutu, a ja bih bio iznenađen da za 15 minuta takva odbrana nije primila gol. Da je Grizman umesto u 77-om postigao gol u 90-om minutu možda bi uz mnogo sreće izdržali 6-7 minuta da ne prime gol, ovako nisu imali šanse. A svetla budućnost je zagarantovana sa ovakvim trenerima i fudbalerima poput Dembelea, koji ništa drugo ne radi na terenu osim što predaje loptu protivniku (to čak nije ni gubljenje lopte već predavanje, poklanjanje, kako god) ili poput Brajtvajta čija klasa je upitna i za Segundu ili poput... nema svrhe da nabrajam 20 fudbalera kojima ni slučajno nije mesto u Barsi.