Kup kralja - Sramotni Umtiti poklonio i Sevilji dva gola, Barsa predaleko od finala!

Autor: Milovan Longinov
sreda 10.02.2021.
22:50
Izvor: Sportske.net

Tragikomočni Umtiti.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje pobedili su Barselonu rezultatom 2:0 (1:0) u prvom polufinalnom meču Kupa kralja.

Iako su strelci bili Kunde i Rakitić, glavni akter meča je Samjuel Umtiti koji je katastrofalno reagovao kod oba gola. Ne treba zaboraviti da je Umtiti takođe dva gola poklonio i Granadi pre tačno sedam dana, kada se Barselona vratila i slavila 5:3.

Barselona je bolje otvorila meč i imala prvu veliku šansu, pošto je Grizman lepo proigrao Mesija, ali je Argentinca neverovatnim refleksom zaustavio golman Bono.

Sevilja je povela iz svoje prve šanse, a za to su podjednako zaslužni štoperi Đules Kunde i Samjuel Umtiti.

Štoper Sevilje je u nekoliko navrata pokazao da sme da napadne i istrči u kontru, a u 25. minutu je ponizio Umtitija. Kunde mu je gurnuo kroz noge i rutinski savladao Ter-Štegena za zasluženo vođstvo Sevilje.

Do poluvremena, nije bilo većih prilika, Sevilja je igrala taktički odgovorno i sačuvala prednost, pa je Barselona morala da pojača tempo u nastavku.

Tako je i bilo, Katalonci su preuzeli inicijativu, a i sledeću veliku priliku imao je Mesi, čiji je novi odličan udarac još boljom intervencijom zaustavio Bono.

Ronald Kuman zbog kadrovskih problema nije imao mnogo rešenja sa klupe, dok je Lopetegi odgovorio sa svih pet izmena i znatno jačom defanzivom, a šansu je dobio i naš Nemanja Gudelj u poslednjih 10 minuta. 

Upravo je Sevilja svežinom i dužom klupom spustila tempo, Barsa nije imala rešenja da ozbiljnije napadne, a Kuman je tek u 85. minutu  odlučio da uvede Rikija Puđa umesto  Pedrija.

U samom finišu, nova katastrofalna reakcija Umtitija, koji se okliznuo kao poslednji igrač odbrane u trenutku kada je morao da stigne Ivana Rakitića, koji zakucava loptu pod prečku za 2:0.

U nadoknadi vremena golman Bono je i treći put uspešniji od Mesija, ovaj put mu je zaustavio slobodnjak sa 25 metara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Wednesday, 10.02.2021
23:04

Sasvim očekivan poraz. I pre utakmice sam rekao da Sevilja već ima min. 3 gola prednosti (po min. jedan autogol Barse na svakoj utakmici i min. jedan gol Sevilje), a ispostavilo da je Umtiti već uspeo da postigne 2 autogola na prvoj utakmici. Skandalozno za jednog profesionalnog fudbalera u ma kom klubu da igra. Barsa je očekivano teško stvarala šanse tim pre što je dosta napada išlo po desnoj strani gde je Dembele standardno demonstrirao potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za loptu, pas ili centaršut, a kamoli za šut u gol. Dobro će biti ako Barsa u revanšu uspe da postigne makar jedan gol i da ne daju više od jednog autogola, bar koliko da se ne izbrukaju do kraja.

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 10.02.2021
22:52

Da je igrao moj idol Messi druga prica bi bila. :D