Kup kralja - Bilbao šokirao Betis, bravure Unaija Simona u penal-seriji!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 04.02.2021.
23:43
Izvor: Sportske.net

Bilbao bio na pragu poraza, ali na kraju ipak prošao u polufinale.

insidespanishfootball.com
insidespanishfootball.com

Povezane vesti

Posle Barselone, Levantea i Sevilje, u polufinale španskog Kupa kralja plasirao se i Bilbao, koji je u penal seriji savladao ekipu Betisa u Sevilji rezultatom 4:1. U regularnom toku meča i posle produžetaka bilo je 1:1, a Bilbao je taj rezultat izborio u poslednjim trenucima nadoknade vremena.

Andalužani su bili aktivniji tokom prvog dela igre, Kanales i Miranda su imali dobre prilike. 

Kod Bilbaa iskusni Raul Garsija je zapretio u 44. minutu, ali Robles spreman za intervenciju. 

Drugi deo donosi manji broj pokušaja. Oskar de Markos je imao dobru priliku da donese Atletiku prednost, ali veliki promašaj je kažnjen u 84. minutu! Betis dolazi do gola posle odličnog šuta Huanmija, "zeleni" vode sa 1:0. 

Bilbao ne bi bio Bilbao da se ne bori do poslednjeg zvižduka, Raul Garsija donosi izjednačenje u 94. minutu te idemo u produžetke.

U dodatnih dva puta po 15 minuta bilo je još par prilika na obe strane, nisu ih iskoristili ni njedni, ni drugi, a u 115. minutu domaći su tražili penal, pošto je Huanmi pao u petercu Bilbaa, međutim sudija se nije oglasio.

Odluka je na kraju pala u penal-seriji, gde je glavna uloga u potpunosti pripala golmanu Bilbaa Unaiju Simonu, koji je odbranio udarce Huanmiju i Kanalesu, potpuno ih zbunivši svojim kretanjem po gol liniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke