Kvalifikacije - Španci i Švajcarci overili plasman na EURO!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 09.10.2015.
22:43
Izvor: Sportske.net

Evo ishoda današnjih mečeva kvalifikacija za EURO.

BETA/AP Photo/Alvaro Barrientos
BETA/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Grupa C

Španija je i definitivno na Evropskom prvenstvu pošto su danas bez ikakvih problema savladali Luksemburg sa 4:0 golovima Kazorle (2) i Alkasera (2). Ovo je njihovo deseto učešće na EP u istoriji, samo su Nemci bolji sa 11 učešća.

Ipak, ono što treba da brine pre svega klubove u kojima igraju Alvaro Morata i David Silva jeste činjenica da su se obojica povredila u prvom poluvremenu i da im predstoji duža pauza, posebno za Moratu.

Slovaci su bili odlični tokom celih kvalifikacija, bili su prvi u većem delu, ali su onda vezali poraz of Španije i nerešen rezultat sa Ukrajinom koja im je konkurent, a danas su izgubili na svom terenu od Belorusije što su Ukrajinci oberučke prihvatili.

Slovačka je izgubila sa 0:1, jedini strelac je bio Drahun. Nije pomoglo ni što su Belorusi igrali sa igračem manje.

Ukrajinci su pobedili sa 1:0 ekipu Makedonije koja je i dalje prikovana za dno, čak su i iza Luksemburga. Ekipu Ljubinka Drulovića je razočarao Seljeznov u 59. minutu golom iz penala, da bi konačan rezultat od 0:2 postavio Kravets.

Španija 24
Slovačka 19
---------------
Ukrajina 19
---------------
Belorusija 10
Luksemburg 4
Makedonija 3

Grupa E

Englezi su jedina reprezentacija u ovim kvalifikacija koja ima sve pobede, danas su je zabeležili protiv reprezentacije Estonije na svom terenu, a na kraju je bilo 2:0. Strelci na ovom meču bili su Volkot i Sterling.

Švajcarci će u ovoj grupi na EURO pošto su danas bez većih problema savladali San Marino sa ubedljivih i očekivanih 6:0. Lang, Inler, Mehmedi, Đuru, Embolo, Kasami i Derdijok su bili strelci za Švajcarsku.

Slovenci su pobedom protiv Litvanije mogli i do drugog mesta ukoliko bi se u poslednjem kolu poklopili rezultati u njihovu korist, ali nisu uspeli da to učine protiv Litvanije danas.

Birsa je iz penala doveo domaće u prednost, Novikovas je na isti način odveo Švajcarce u Francusku.

Engleska 27
Švajcarska 18
-------------
Slovenija 13
-------------
Estonija 10
Litvanija 9
San Marino 1

Grupa G

Austrija je odavno obezbedila plasman na EURO
, a danas nije turistički došla u Crnu Goru kojoj su bodovi bili preko potrebni.

Oni su danas odigrali utakmicu Pod Goricom, a konačan rezultat bio je 2:3, tako da su Crnogorci i definitivno van svake šanse za plasman u Francusku. Vučinić i Bećiraj su bili strelci za Crnogorce, a za goste koji su igrali sa igračem više poslednjih desetak minuta zbog isključenja Vučinića strelci su bili Janko, Arnautović i Zabicer.

Staniša Mandić je igrao, promašio je veliku priliku pri rezultatu 2:2.

Rusi su lako savladali Moldaviju sa 2:1, dok su Šveđani takođe pobedili istim rezultatom pa je stanje u ovom trenutku na tabeli sledeće:

Austrija 25
Rusija 17
----------------
Švedska 15
----------------
Crna Gora 11
Lihtenštajn 5
Moldavija 2

Rusi igraju sa Crnom Gorom na svom terenu, Šveđani sa Moldavijom u gostima u poslednjem kolu.

Bilo je dosta povreda u ova dva dana, za vas smo pripremili i jedan tekst u kome možete saznati ko neće biti u stanju da zaigra za klubove u narednim mečevima. To možete pročitati OVDE.

Dosta reprezentativaca neće igrati u poslednjem kolu kako bi se izbegle povrede, Kristijano Ronaldo je jedan od njih, a među njima su i Runi, Kerik, Kejhil, Hart i Milner.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pedjaa11
Saturday, 10.10.2015
14:57

Mandic jeste promasio pobjeda i to pri rezultatu 2-1 ali golovi kakve su primili su kriminalni, posebno drugi gol, Arnautovic kao da je na Pesu prosao s jedne na drugu stranu.

avatar
Volim nogomet
Friday, 09.10.2015
23:34

Kako pišu mediji Morata 4 mjeseca out. To je veliki udarac za Juventus.

avatar
Nikola_pg
Friday, 09.10.2015
23:03

I nije promasio na 2-2, nego na 2-1.

avatar
Nikola_pg
Friday, 09.10.2015
22:56

Mandica ne treba kritikovati. Promasio je pobjedu ali sta da e radi. Imamo kostur i realne sanse da igramo ozbiljan fudbal.

avatar
England
Friday, 09.10.2015
22:49

Ova generacija engleskih igraca ima potencijala.

avatar
Pedjaa11
Saturday, 10.10.2015
14:56

Za sta ? Da prodje nekad grupu?