L'Ekip udario po Anjeliju, Italijan označen kao glavni krivac!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 10.02.2021.
20:35
Izvor: Sportske.net

Liga šampiona zavadila dve strane.

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Prvi čovek Juventusa Andre Anjeli našao se ovog utorka u nemilosti uglednog francuskog sportskog lista "L'Ekip", koji ga je označio kao vođu diktature velikih klubova.

Ugledni francuski dnevnik zamera Anjeliju što zaverenečki predvodi grupu najvećih evropskih klubova, spremni svakog časa da izađu iz sistema UEFA i stvore sopstveno takmičenje.

"Liga šampiona je ćerka rođena iz ljubavi i ideje L'Ekipa, koji je uručio prvi trofej pobedniku Real Madridu, dok će se u budućnosti, iz diktature velikih stvoriti ćerka nalik njihovoj pohlepi i slabostima UEFA. Najuniverzalniji sport na planeti postaće talaca kaste kojoj se institucije klanjaju iz straha da više neće moći da dobijaju beneficije" piše kolumnista Vensan Dulik.

Dalje u tekstu se još jače oseća frustracija iz pera novinara uglednog lista.

"Anjeli je opasnost za budućnost evropskom fudbala. UEFA je preslaba da bi mu se suprotstavila. Reforma Lige šampiona mogla bi da spreči pojavu Super lige koja bi porekla suštinu, kulturu i istoriju evropskog sporta. Pre godinu dana Anjeli je kao čovek koji najviše šteti ideji o univerzalnosti fudbalera, mirne duše izgovorio da je prisustvo Atalante u Ligi šampiona nepravedno. Mislim da mi znamo šta je u osnovi nepravedno – on, koji sa svojim nekim prijateljima osmišljava sutrašnjicu evropskog fudbala", stoji u tekstu.

Podsetimo, ovo je drugi "skandal" u kome se Anjeli našao za manje od 24 sata, pošto se prethodno veče sukobio sa trenerom Intera Antonijom Konteom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Wednesday, 10.02.2021
20:54

Atalanta je obogatila i osvezila format LS, oni su pravi promoteri iskrenih vrijednosti i dokaz da fudbal nije 'posao' odabranih vec puno vise- igra i zanimacija za srednju klasu. Sramota kako je uvrijedio i ponizio napore kluba koji se bori za svoju istoriju.