Lacio ne odustaje, novi predlog, sredina maja, originalan način da se domognu titule!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 01.04.2020.
10:20
Izvor: Sportske.net

Imaju nov predlog, za nastavak Serije A, ali teško je da će prikupiti većinu...

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Italijani ne odustaju, tačnije timovi koji veruju da imaju šansu za "Skudeto" poput Lacija. Oni i dalje iz dana u dan optužuju klubove sa severa da žele da ponište prvenstvo, kako bi sprečili drugoplasirani Lacio da postane prvak.

Nova ideja je da šampionat bude nastavljen sredinom maja, pred praznim tribinama i to na neutralnim terenima na jugu Italije, bez publike.

Dakle, igralo bi se u provinciji, tamo gde nema velikog broja zaraženih, u sterilnim uslovima kako bi se rizik smanjio na minimum.

Oko ovoga će se voditi velika bitka, iza predloga stoji Lacio koji i dalje nema većinu, klubovi sa severa su uglavnom protiv. Oni ukazuju da se virus širi, neće biti tako dramatičmo kao u Lombardiji, ali neki regioni kasne. Niko ne veruje u normalizaciju situacije, prvo će verovatno stradati kup, niko i ne vidi termine kada bi mogao da se igra, a ako ne bude poboljšanja do kraja maja, većina je za to da se šampionat poništi. Juventus je već saopštio da ne prihvata titulu za zelenim stolom i da ona ne bi trebalo da bude dodeljena, što je potvrdio i predsednik Anjeli, iako je njegov tim prvi.

Ako se ipak sezona bude igrala, ona bi recimo mogla da završi sredinom jula, a nova bi počela verovatno polovinom septembra, sa manje pauza, igralo bi se za Božić, verovatno bi bio promenjen sistem takmičenja u kupu, mada tu nema mnogo prostora.

Sve u svemu, neizvesnost traje, ništa ne može da se predvidi, ali čini se da će Lacio teško sakupiti većinu za predlog, uz njih su timovi sa juga, i oni koji se bore za nešto, ali recimo Breša i SPAL su protiv, oni traže da liga bude proširena jer u slučaju nastavka teško da bi mogli da se spasu. Za sada, uz Lacio, tu su Roma, Kaljari, Napoli, Leće, što je ipak nedovoljno...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 01.04.2020
14:24

Lazio jedini zasluzuje titulu.

avatar
Japanac
Friday, 03.04.2020
13:23

Zamisli tabela ne kaze tako...

avatar
Zoran Krstin
Wednesday, 01.04.2020
11:54

Lecce? Pa zašto bi njima odgovaralo da se igra? Ovako barem ostaju u ligi, ako nitko neće ispasti i iduća sezone ide sa 22 klubova.

avatar
Wednesday, 01.04.2020
10:33

Ne! Lacio treba da postane i bude suvlasnik titule za sezonu 1914/15 (definitivno nije posteno sto je ta titula bila dodeljena samo Djenovi) i da malo smanji dozivljaj.