Laportin pakleni plan... za leto 2022!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 27.05.2021.
09:52
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo realniji scenario?

EPA/ANDREU DALMAU
EPA/ANDREU DALMAU

Povezane vesti

Đoan Laporta je lud za Pepom Gvardiolom, ali to i nije neka vest, jer je Katalonca praktično nemoguće vratiti ovog leta... a možda sledećeg?

Pisali smo juče da će Laporta lično pozvati Gvardiolu nakon finala Lige šampiona i nada se da bi u direktnom kontaktu moći da ga ubedi da razmisli o povratku u Barselonu.

Malo ko veruje da bi Pep napustio Siti, čak i da osvoji Ligu šampiona, koja mu jedino nedostaje, jer realno mu na "Etihadu" sve odgovara. Tamo se više priča katalonski nego engleski, ima odličan odnos i punu podršku Ćikija Begiristajna i Ferana Sorijana, koji su upravo bili direktori kada je Laporta vodio Barsu i doveo Gvardiolu.

Laporta veruje da bi mogao da odloži Gvardiolin povratak i na godinu dana i da pokuša da ga vrati i sledećeg leta, godinu pre isteka ugovora na "Etihadu". Praktično, Pep bi tako završio čak šestu sezonu u Sitiju i Laporta veruje da bi tada povratak bio sigurniji i realniji.

Laporta u ovom trenutku ne veruje mnogo u rešenja koja ima na tržištu. On je želeo nemačku školu na klupi, ali su Flik i Nagelsman morali da prihvate svoje ponude iz snova - Nemačku i Bajern Minhen. 

Upravo zbog toga, ali i zbog Laportine nade da bi Gvardiola mogao da se vrati narednog leta, Ronald Kuman možda i ostane do 2022. 

Maks Alegri nije prošao cenzus u upravi katalonskog kluba, dok Laporta smatra da u ovom trenutku nije vreme za mlade trenere poput Ćavija i Garsije Pimijente.

Tokom nedelje Laporta će održati novi sastanak sa Kumanom, a usput ne može da dočeka nedelju, 30. maj, da nazove Pepa i opipa puls... za ovu ili sledeću godinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke