LE, Grupe A i B - Tri tima praktično obezbedila prolaz, goleada u Cirihu, Lajpcig bolji od Seltika

Autor: Aleksa Blaćanin
četvrtak 25.10.2018.
20:54
Izvor: Sportske.net

Večeras je na programu Liga Evrope, a u grupi A i B gotovo da je sve već poznato, iako su timovi odigrali samo 3 utakmice.

EPA-EFE/ARMANDO BABANI
EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Povezane vesti

                                               Grupa A


Kada je u pitanju treće kolo grupne faze Lige Evrope, u grupi A večeras su se sastali Cirih i Bajer Leverkuzen, a u drugom meču snage su odmerili AEK i Ludogorec.  Cirih je slavio sa 3:2 (1:0), dok je AEK odigrao 1:1 (1:1).

Cirih i Leverkuzen su pre početka ovog meča imali maksimalan učinak iz prve dve utakmice, pa je ova utakmica praktično odlučivali ko će biti prvi u grupi A. Cirih je u 44. minutu poveo preko Markesana, dok je Belarabi totalno preokrenuo utakmicu za 4 minuta i doveo Leverkuzen u prednost svojim golovima u 50. i 54. minutu. Međutim, onda je domaćin ponovo zaigrao bolje i golovima u 59. i 78. minutu poonovo preokrenuo meč u svoju korist i osvojio vrlo važna tri boda.

Aek i Ludogorec, u drugom meču ove grupe su svojim nerešenim ishodom samo pomogli Cirihu i Leverkuzenu da budu jedan korak bliži prolasku u narednu fazu. Ludogorec je poveo preko Lukokija u 7. minutu, dok je domaćin uzvratio preko Larene u 25. minutu. Do kraja meča nije bilo promena, pa su tako ova dva tima osvojila prve bodove u Ligi Evrope.
         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

                                             Grupa B


Salzburg je ponovo pokazao da mu je verovatno mesto u Ligi šampiona i rutinski slavio protiv Rozenburga sa 3:0 (1:0), dok je u drugom meču njegov sestrinski klub slavio protiv Seltika sa 2:0 (2:0).

Poznato je već koliko dugo Salzburg ne uspeva da uđe u Ligu šampiona, a i sam način kako je ispao ove godine u poslednjem kolu kvalifikacija od Crvene Zvezde, ali izgleda da su baš zato odlučili da pokažu svoju snagu u Ligi Evrope. Upali su u tešku grupu, a ovom pobedom protiv Rozenborga nakon 3 odigrana meča imaju 100% učinak i praktično obezbeđen prolazak u dalji tok takmičenja.

Red Bul Lajpcig je odigrao odličan meč i praktično se nakon prvom poluvremena znao pobednik u utakmici protiv snažnog Seltika. Strelci su bili Kunja u 31. minutu i Bruma u 35. minutu. Gosti nisu imali nikakve šanse protiv ovako sjajne igre Lajpciga.
         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke