LE (Grupe C i D) - Zenit i Dinamo kao prvi idu dalje

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.11.2018.
20:50
Izvor: Sportske.net

Na kompletan rasplet u grupama C i D sačekaćemo poslednje kolo. Nakon večerašnjih mečeva jasno je da Zenit i Dinamo iz Zagreba dalje idu kao prvoplasirani iz svojih grupa, a evropsko proleće obezbedio je i Fenerbahče.

Epa/Svein Ove Ekornesvag
Epa/Svein Ove Ekornesvag

Povezane vesti

Nisu bili raspoloženi strelci na utakmicama 5. kola Lige Evrope u grupama C i D, pa smo tako na četiri utakmice videli samo tri gola.

Jedan gol bio je dovoljan Zenitu da savlada Kopenhagen, a gol više postigao je Bordo u trijumfu nad Slavijom. U duelima Grupe D u Istanbulu i Briselu nije bilo pogodaka.

Tim našeg Branislava Ivanovića slavio je protiv Kopenhagena rezultatom 1:0 (0:0), a strelac odlučujućeg gola na stadionu "Petrovski" bio je Robert Mak u 59. minutu.

Mak je dobio loptu sa leve strane, namestio se na udarac sa nekih 20 metara, a lopta je na putu ka golu zakačila jednog od igrača Kopenhagena i prevarila golmana Andersena.

Branislav Ivanović proveo je na terenu svih 90 minuta, a njegov tim je večerašnjom pobedom overio prvo mesto u Grupi C kolo pre kraja.

Drugi meč u Grupi C odigran je u Bordou gde je istoimeni francuski tim slavio rezultatom 2:0 (0:0) protiv Slavije iz Praga.

Domaće je u vođstvo doveo Nikola De Previl u četvrtom minutu nastavka, a u petom minutu nadoknade Žil Kund je overio trijumf "Žirondinaca" i ostavio ih u igri za plasman u eliminacionu fazu.
      

Zenit je overio prvo mesto u Grupi C jer kolo pre kraja ima četiri boda više od drugoplasirane Slavije koja je večeras stavila na kocku plasman u sledeću rundu takmičenja.

Bordo je i dalje poslednji sa 4 boda ali će u slučaju pobede nad Kopenhagenom u poslednjem kolu i poraza Slavije od Zenita proći dalje kao drugi zbog boljeg međusobnog skora u duelu sa češkim klubom.

Svoju računicu ima i Kopenhagen koji pobedom nad Bordoom može dalje ukoliko Zenit dobije Slaviju.

U Grupi D nije bilo golova ali je Dinamu remi u Istanbulu sa Fenerbahčeom bio dovoljan da overi prvo mesto na tabeli.

Zagrepčani su bili bolji rival, nije im suđen čist penal, a poništen im je i gol u drugom poluvremenu, pa se može reći da su zaslužili da osvoje i sva tri boda.

Kako u duelu Anderlehta i Spartaka iz Trnave takođe nije bilo pobednika i golova, Fenerbahče je prošao dalje kao drugi jer je kolo pre kraja zadržao četiri boda prednosti u odnosu na slovačkog šampiona.

U poslednjem kolu sastaju se Dinamo - Anderleht i Spartak - Fenerbahče.
         

         

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke