LE - Jović pogodio, Frankfurt jedva preživeo Čelsi!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 02.05.2019.
22:55
Izvor: Sportske.net

Prvi meč polufinala Ajntrahta i Čelsija završen nerešenim rezultatom, revanš meč za nedelju dana.

EPA-EFE/ARMANDO BABANI
EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Povezane vesti

Odlično prvo poluvreme domaćih, Jović i momci su imali odlične šanse, jednu su i pretvorili u gol. Nastavak igre je u potpunosti pripao gostima iz Londona, na kraju rezultat u Frankfurtu 1:1.

Prva izgledna prilika se beleži tek u 21. minutu iako smo imali dvadeset minuta jakog ritma pre toga.

Kostić je izveo centaršut, lopta je preletela sve u šesnaestercu Čelsija da bi na nju naleteo kapiten Abraham koji je ipak šutirao malo iznad gola Čelsija.

Dinamični srpski trio Gaćinović-Kostić-Jović je proradio u 23. minutu, Mijat je prosledio loptu levom krilu Ajntrahta koji nalazi Jovića, najbolji strelac Ajntrahta postiže svoj novi gol za vođstvo domaćih na "Komercbank" Areni.

Gosti iz Londona prvi put ozbiljnije prete preko Pedra, Španac je odlično šutirao u 26. minutu ali ne dolazi do promene rezultata.

Kontroverzna situacija je viđena u 40. minutu, Gaćinović je nadskočio Kristensena koji je bio zadnji igrač odbrane, čini se da je postojalo kontakta ali glavni sudija ne tretira situaciju kao faul.

Ubrzo je i najagilniji među gostima, Loftus-Čik ponovo pokušao. Englez je šutirao u 42. minutu blizu desne stative.


U 54. minutu igrači Čelsija su imali šansu za potpuni preokret, ponovo Loftus-Čik ima odličnu priliku posle duplog pasa sa Pedrom, Englez je šutirao tik iznad prečke.

David Luiz na izmaku 58. minuta pogađa prečku, Brazilac je sjajno izveo slobodan udarac koji nekako zaustavlja Kevin Trap u saradnji sa prečkom.

Propisno su se napromašivali u 74. minutu i Loftus-Čik i Azar, domaćini uopšte nemaju odgovor za napade gostiju.

U 85. minutu veliku grešku Kantea ne koristi Pasijensija, ovo je bilo ujedno i najozbiljnija prilika domaćih u drugom poluvremenu do sada.

Čelsi je ujedno postavio i rekord takmičenja sa šesnaest uzastopnih utakmica bez poraza.

Kostić i Jović su odigrali ceo meč, dok je Gaćinović zamenjen u 91. minutu utakmice.






 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Friday, 03.05.2019
09:59

Mislite Chelsea se jedva spasao

avatar
Paul Kersey
Friday, 03.05.2019
01:03

Strašan ovaj Čelzi kad ne mogu da pobede klub koji je načešće u nemačkoj cvajti,hahahahaha!

avatar
Marcos Alonso
Friday, 03.05.2019
00:19

Igraa dobra osim uvodnih pola sata mozda. Drugo poluvrijeme samo Celsi postojao na terenu,steta za neke sanse savrseno bi bilo da je Celsi pobjedio a Jovic pogodio,ovako dobar reziltat ocekujem lagan prolaz u revansu

avatar
Dragojevic Andrija
Thursday, 02.05.2019
23:22

celsi primasio dosta sansi bojim se da to ne bude posle odlucujuce za
moguce ispadanje :// rebic ce igrati revans :O ..mnogo toga smo propustili u ovaj mec da bi lagano usli u revans.. jos znamo da kuci slabo igramo kad smo favoriti.. azar ocajan nocas kao i vecina tima osim pedra i loftusa koji je svijet izmislio za sve vezne koji trenutno igraju. kakav igrac niko mu nista ne moze samo da je bio malo sebicniji u par situacija dao bi gol danas.. jedina svijetla tacka u celsiju.

avatar
lewa9
Thursday, 02.05.2019
23:18

Ajntraht je mogao i do pobede na kraju da je Pasijensija bolje odreagovao. Kapa dole za Frankfurt, stvarno ljudi igraju pozrtvovano i bore se maksimalno, jedni druge dopunjuju :D Kovacic kako je usao, ja mislim da je vise gresaka imao, nego dobrih poteza. Luizu svaka cast za onaj slobodnjak, majstorski izveden, malo je falilo da bude golcina :D Sve u svemu ocekuje nas zanimljiva utakmica u Londonu :D

avatar
Fan Celsija
Thursday, 02.05.2019
23:11

Do gola je Frankfurt bio bolji, od gola nestali. Šteta za prečku Luiza, mislim da je bio penal nad Žiruom. Samo da ih ovako pritisnemo u Londonu i lagano u finale.

avatar
Fan Celsija
Thursday, 02.05.2019
23:09

Nije loša igra, imali smo inicijativu, bolji smo bili, šteta za prečku Luiza, mislim da je bio penal nad Žiruom. Po svemu prikazanom, veliki smo favoriti u Londonu.

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 02.05.2019
23:02
avatar
Sveznalac-NoviProfil
Thursday, 02.05.2019
22:59

Auuu kakva utakmica... Jovic je igrac za velike stvari u to nemam vise ni grama sumnje. Sari nas iznenadio sastavom i moze se reci da manje vise pogodio s izborom. Vilijan konstatno katastrofalan i mislim da ga se treba prodati dok Loftus Cik kakav tenk od igraca. Sto se Frankfurta tice osim Jovica onaj Da Costa mi se svidio i onog momka tko dovede nece se pokajati.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Thursday, 02.05.2019
22:57

Celsi neuporedivo bolji u drugom delu igre i od Ajntrahta i od Celsija iz prvog. Misljenja sam da je Kepa ono morao da odbrani, jeste precizan udarac ali je lopta bila spora, los rad nogu. Zorzinjo proigrao tek kad su ga zviznuli u glavu. RLC sad i protiv Junajteda ne ume loptu da sutne sto mi ne ide uz njega, sve neke frljoke salje a sve dobro uradi pre toga, ono u 50 i nekom je morao dati.