LE - Magični De Brujne srušio Inter, Zenit prejak za Torino!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 12.03.2015.
20:53
Izvor: Sportske.net

Porazi italijanskih timova u prvim mečevima osmine finala Lige Evrope, Inter je u derbiju poražen od Volfsburga, dok je Torino poražen u Sankt Petersburgu.

Beta/AP Photo/dpa/Joerg Sarbach
Beta/AP Photo/dpa/Joerg Sarbach

Povezane vesti

Fudbaleri Zenita pobedili su večeras u Sankt Peterburgu Torino sa 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige Evropa.

Golove za Zenit postigli su Aksel Vitsel u 38. minutu i Domeniko Krišito u 53.

Italijanska ekipa je od 28. minutu nastupala sa igračem manje, pošto je Marko Benasi dobio drugi žuti karton, zbog kog je morao ranije da završi utakmicu.

Zenit je dobro iskoristio igrača više, postigao je dva gola, dok je s druge strane u potpunosti zatvorio prilaze svom golu, pa tako sa solidnom prednošću narednog četvrka putuje na revanš utakmicu osmine finala Lige Evrope u Italiju.

U najzanimljivijoj utakmici Volfsburg je gubio od Intera rezultatom 1:0, ali su sjajnom igrom u nastavku slomili otpor ekipe Roberta Manćinija i slavili sa 3:1.

Bolja je bila ekipa Volfsburga danas u ovom meču, iako su ušli sa zaostatkom u meč nakon gola Palasia u 6. minutu.

Germany Soccer Europa League
foto: Beta

Ipak, onda na scenu stupa fenomenalni Kevin De Brujne, jedan od najboljih asistenata Evrope u ovom trenutku. Prvo je svojom asistencijom uposlio nakon kornera Nalda koji je zabio loptu u mrežu golmana Kariza, da bi u drugom poluvremenu postigao još dva gola i rešio pitanje pobednika.

Igrao se 63. minut kada je iskoristio asistenciju Vierinje i lagano savladao golmana Intera, da bi u 76. minutu doneo veliku prednost Volfsburgu golom iz slobodnog udarca. Stiče se utisak da je Karizo mogao bolje da interveniše - 3:1 za Volfsburg, što je i konačan rezultat meča.

Golove sa ovog meča pogledajte OVDE.

Zozulja je svojim golom doneo pobedu Dnjepru protiv Ajaksa koji je imao svoje neiskorišćene šanse, imao više lopte u posedu i neverovatnu priliku koju je propustio Veltman.

Ipak, velika prednost za neugodni Dnjepar koji bi mogao da izbaci na ovaj način i drugi tim koji je igrao u Ligi šampiona.

Bešiktaš je nakon sjajnog gola Gohana Torea došao do prednosti od 1:0 protiv Briža u Belgiji, ali su domaći fudbaleri uspeli da savladaju dva puta golmana gostiju i da donesu slavlje svojim navijačima.

Prvo je De Suter postigao gol u 62. minutu, da bi Rafaelov u 79. minutu doneo pobedu pred revanš u Turskoj.

Večeras se igraju još četiri utakmice Lige Evrope, sastaju se Everton-Dinamo Kijev, Viola-Roma, Napoli-Dinamo Moskva i Viljareal-Sevilja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke