LE - Milinković-Savići polovično, Pavlović dvostruki strelac, "tobdžije" bolje od Kostića!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 19.09.2019.
20:56
Izvor: Sportske.net

Odigrani su mečevi prvog kola u grupama A, B, C, D, E, F i G

EPA-EFE/ARMANDO BABANI
EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Povezane vesti

Odigrana je polovina prvog kola Lige Evrope, spektakl u Ajndhovenu,Arsenal siguran, Bazel bacio "petardu", Vanja Milinković-Savićstigao do pobede protiv Portugalac, Lopetegijevi puleniubedljivi.

Grupa A

APOEL - Dudelanže 3:4

Sjajan meč je viđen na Nikoziji. Gosti iz Luksemburga su vodili sa 2:0 sve do 54. minutu kada na scenu stupa naš Andrija Pavlović koji za kratak period postiže dva gola. Prvo je smanjio prednost gostiju na 2:1 u 54. minutu, onda je De Vinsenti iz penala doneo izjednačenje samo dva minuta kasnije da bi bivši igrač Čukaričkog još jednom pogodio mrežu, ovog puta za vođstvo od 3:2 u 58. minutu.

Ipak gosti stižu do izjednačenja preko Stolca samo petnaestak minuta kasnije, da bi Sinani pogodio za veliko slavlje gostiju u 82. minutu.

Karabag - Sevilja 0:3

Lopetegijevi izabranici se vraćaju kući sa sva tri boda. Andalužani su uspeli da slave zahvaljujući golovima Čičarita i El Hadadija u drugom delu igre. Pobedu je overio Tores pet minuta pre kraja.

Grupa B

Dinamo Kijev - Malme 1:0

Domaćin je tokom većeg dela meča imao inicijativu, ali su gosti iz Švedske nekako uspevali da se odbrane sve do 84. minuta kada je Bjalskai na asistenciju Šepeleva doneo veliku radost domaćim navijačima.

Kopenhagen - Lugano 1:0

Danci su uspeli da slave minimalnu pobedu u duelu sa švajcarskim timom. Gol odluke je postigao Santos deset minuta po početku drugog dela igre.

Grupa C

Bazel - Krasnodar 5:0

Švajcarski velikan je bio ubedljivim u susretu sa Rusima. Na "Sent Jakob" parku je pukla "petarda", strelci za domaći tim su bili Bua dva puta u prvom delu igre, dok su Zufi, autogol Vilhene i Okafora postavili konačnih 5:0 u nastavku igre.

Hetafe - Trabzon 1:0

Španski tim je slavio zahvaljujući golom iz prvog poluvremena kada je Anhel iskoristio asistenciju Raula Garsije u 18. minutu meča. Filip Manojlović je propustio današnji meč zbog povrede leđa.

Grupa D

LASK Linc - Rozenborg 1:0


Austrijanci su uspeli da slave protiv norveškog tima sa minimalnih 1:0. Gol odluke je postigao Holand na samom isteku prvog poluvremena za veliku radost u Lincu.

PSV - Sporting 3:2

Domaći su poveli golovima Malena a onda i autogolom Koatesa u prvih 25 minuta meča, Bruno Fernadeš smanjuje na 2:1 u 38. minutu. Baumgartl vraća na dva gola prednosti posle tri minuta igre u drugom periodu, da bi Mendeš posle samo minut provedenih na terenu smanjio na 3:2, ali su Holanđani uspeli da privedu meč kraju.

Grupa E

Kluž - Lacio 2:1

Italijani su došli do prednosti u 25. minutu preko Bastosa, ali je Deak uspeo da izjednači pred kraj prvog dela igre iz penala. Rezervista Omrani postiže gol za preokret u 75. minutu, što je na kraju i ostao konačan rezultat.

Sergej Milinković-Savić je odigrao ceo meč, ali osim žutog kartona nije uspeo da se upiše na semafor.

Ren - Seltik 1:1

Francuzi su poveli sedam minuta pre kraja prvog poluvremena, strelac je bio Nang iz penala, ali istom metodom vraćaju i Škoti u 59. minutu preko Kristija. Seltik je završio meč sa igračem manje pošto je Bajo uspeo da dobije dva žuta u samo tri minuta, ali je ta situacija bila tek u 92. minutu.

Grupa F

Frankfurt - Arsenal 0:3

"Tobdžije" su slavile protiv Ajntrahta sa ubedljivih 3:0. Konto engleskog tima je otvorio dvadesetogodišnji Vilok u 38. minutu, da bi Saka i Obamejang postigli golove u 85. i 88. minutu meča. U sastavu domaćeg tima Filip Kostić je odigrao svih devedeset minuta i zabeležio par prilika dok Dejan Joveljić nije ulazio u igru.

Standard Lijež - Gimaraeš 2:0


Belgijanci su uspeli da slave autogolom Hanina i M'Pokua u drugom delu igre. U sastavu domaćeg tima svih devedeset minuta je odigrao Vanja Milinković-Savić.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke