LE - Slavi Radoja, Nastasić i Tošić tragičari! Prošao i Mančester, ali jedva!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 20.04.2017.
23:52
Izvor: Sportske.net

Prolazak dalje obezbedili Ajaks, Mančester junajted i Selta. Neverovatna uzbuđenja u Turskoj na Vodafon areni, Tošić promašio penal!

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Dosta neizvesnosti u svim utakmicama Lige Evrope u okviru revanša četvrtfinala, a jedino je Selta uspela da pre produžetaka izbori plasman u 1/2 finale.

Nakon prvog meča je bilo 2:3, a danas je Selta golom Sista došla do prednosti od 1:0 u 63. minutu utakmice. Bio je to spektakularan gol, oduzeo je loptu na 40 metara od gola protivnika, probio se ka golu i šutirao sa 20-ak metara - pogodio je gornji ugao za 1:0.

Ipak, domaći stižu do nove nade da mogu u 1/2 finale.

Samo četiri minuta kasnije Trosar uspeva da iskoristi grešku gostujuće odbrane, bila je to katastrofalna greška - 1:1.

Ovaj rezultat je ostao na snazi sve do samog kraja, pa je Selta u polufinalu. Nemanja Radoja je odigrao solidno danas u dresu Selte, igrao je čitav meč.

Selti je ovo najveći uspeh u istoriji kada posmatramo evropska takmičenja.

Nemanja Radoja
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Veoma zanimljivo je bilo u Mančesteru gde je domaći Mančester junajted ugostio Anderleht. Nakon prvog meča je bilo 1:1, svi su smatrali da je Mančester junajted apsolutni favorit večeras, a tako je izgledalo i nakon 8. minuta kada je Mihtarijan uspeo da iskoristi dobar napad i da golom nakon asistencije Rašforda dovede svoj tim u prednost od 1:0.

Beležimo i sjajan pas Pola Pogbe kod ovog gola, maestralno je pronašao Rašforda.

Ipak, gosti uspevaju da se vrate u ovaj meč, nakon par odličnih intervencija golmana Rubena.

Imali su igrači Anderlehta nekoliko prilika, a onda izjednačenje. Tilemans je šutirao, odbranio je Romero, ali je prosledio loptu igračima Anderlehta. Najbolje se u gužvi snašao Sofijan Hani koji pogađa za 1:1.

Izgledalo je da će meč ući u produžetke nakon katastrofalnih reakcija Pogbe i Rašforda koji su imali kolosalne šanse, a upravo to se i desilo.

U produžetku prvo je Pogba pokušao makazicama, zatim je poništen gol Pogbi zbog prekršaja Felainija, a onda gol u mreži Anderlehta koji je 'visio' u tim trenucima. Felaini je sjajno skočio, doneo loptu Rašfordu koji fantastičnim lažnjakom vara odbrambene igrače Anderlehta i postiže gol za 2:1 čime postavlja konačan rezultat i odvodi Mančester junajted u polufinale.

Obradović i Spajić su odigrali sasvim solidno danas.

U meču Ajaksa i Šalkea u prvom meču Ajaks je razbio goste, ali je bilo samo 2:0. Danas, suprotna priča, Šalke bolji, a u roku od 3 minuta stigli su do izjednačenja u ukupnom rezultatu.

Matija Nastasic
EPA/DAVID HECKER

Gorecka je prvo nakon sjajne akcije uspeo da postigne gol za 1:0, da bi Burgšteler, asistent kod prvog gola, uspeo da iskoristi pas Kolašinca i da dovede svoj tim u prednost od 2:0.

Imao je i Nastasić šansu, lopta je prošla pored gola, a u 80. minutu Ajaks je ostao bez Veltmana koji je dobio drugi žuti karton. I ovaj meč je otišao u produžetke.

A tamo, nova uzbuđenja! Šalke dolazi golom Kaliđurija do prednosti od 3:0, odlično je ovaj fudbaler glavom zahvatio loptu i savladao golmana gostiju, a onda šok u Gelzenkirhenu. Ajaks sa 10 igrača na terenu stiže do 3:1, rezultata koji ih je vodio u narednu fazu.

Nastasić je morao bolje da reaguje, napucao je Virgevera u nogu, a ovaj je doneo svom timu prolazak dalje.


Do kraja je Ajaks stigao do još jednog gola nakon pogotka Junesa u poslednjem minutu produžetaka.

Bešiktaš je izgubio prvu utakmicu 2:1 nakon velikog preokreta Liona sa 2:1, a danas je u utakmici koju je sudila sudijska ekipa iz Srbije predvođena Miloradom Mažićem, poveo sa 1:0 golom Taliske sa 16 metara udaljenosti.

Ipak, Lakazet utišava gromoglasnu publiku na Vodafon areni sjajnim lob udarcem u 34. minutu.

U produžetke utakmicu odvodi Taliska koji je iskoristio dobar centaršut Adrijana sa leve strane i glavom savladao protivničkog golmana.

Tamo nije bilo golova, pa se pristupilo izvođenju penala.

Nakon prvih pet serija, bilo je 5:5.

Precizni sa bele tačke su bili Babel, Tosun, Hačison, Arslan i  Taliska za Bešiktaš, a Fekir, Toliso, Gezal, Ribus i Valbuena za Lion.

Ujsal i Diakabi su pogodili za 6:6, a onda je Tošić promašio penal za domaće. Usledio je i promašaj Žalea, odbranio mu je Fabri i izvadio Duška Tošića. Lopez je zatim odbranio penal Mitroviću, hrvatskom internacionalcu, a pobedu Lionu donosi Gonalon!


Genk - Selta 1:1, prvi meč 2:3
Mančester junajted - Anderleht 2:1 nakon produžetaka, prvi meč 1:1
Šalke - Ajaks 3:2 nakon produžetaka, prvi meč 0:2
Bešiktaš - Lion 2:1, prvi meč 1:2, nakon penala 6:7


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak