LE - Strašni Napoli, Fener u šoku, ''Redsima'' izmakla pobeda, preokret Dortmunda

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.09.2015.
21:01
Izvor: Sportske.net

Dosta zanimljivih mečeva večeras na startu takmičenja u Ligi Evrope. Najubedljivija ekipa Napolija, koja je izrešetala mrežu belgijskog Briža.

BETA/AP Photo/Bob Edme
BETA/AP Photo/Bob Edme

Povezane vesti

GRUPA A

Ajaks - Seltik 2:2
Fenerbahče - Molde 1:3

Uzbudljiv meč u Amsterdamu, gde je Seltik dva puta vodio, ali nije uspeo da dođe do pobede. Na kraju - 2:2, a gosti su meč završili sa igračem manje, zbog isključenja Izagirea u 74. minutu.

Seltik je poveo golom Bitona već u osmom minutu, ali je Ajaks izjednačio preko Viktora Fišera sredinom prvog poluvremena, posle odlične akcije domaćih - 1:1.

Novo vođstvo Seltiku doneo je Lustig u 42. minutu, ali je u finišu meča, u 84. minutu, Lase Šene iz slobodnog udarca postavio konačnih 2-2.

U ekipi Ajaksa je svih 90 minuta odigrao naš reprezentativac Nemanja Gudelj.

A za to vreme u Istanbulu, pravi šok za navijače Fenerbahčea. Norveški Molde je slavio sa 3-1.

Trijumf Norvežana najavio je Hoiland u 36. minutu iz jedanaesterca, ali je samo četiri minuta kasnije izjednačio Nani i očekivalo se da u nastavku Fener dođe do potpunog preokreta.

Umesto toga, potpuni debakl domaćih, u režiji Elijunosija u 53. i Linesa u 65. minutu - 1:3.

GRUPA B

Bordo - Liverpul 1:1
Sion - Rubin 2:1

U Grupi B, derbi večeri bio je meč u Bordou, gde Liverpul nije uspeo da dođe do celog plena, iako je imao vođstvo pred ulazak u finiš meča.

Posle prvog poluvremena bez golova, ali uz šanse na obe strane, Liverpul je poveo posle sjajnog solo prodora Lalane u 65. minutu, ali je vođstvo ''Redsa'' potrajalo samo 16 minuta, kada je Žusi postavio konačnih 1-1.

Golovi iz Bordoa OVDE.

U ovoj grupi, večeras je jedinu pobedu ostvario švajcarski Sion, koji je golovima Konatea slomio otpor ekipe Rubina iz Kazanja.

GRUPA C

Borusija Dortmund - Krasnodar 2:1
Gabala - PAOK 0:0

U Grupi C, dve pobede domaćih, ali su dortmundski ''Milioneri'' tek u poslednjim trenucima meča izborili pobedu protiv ruskog Krasnodara - 2:1

Ruski predstavnik poveo je golom Mamajeva već u 12. minutu, a izjednačenje domaćima doneo je Ginter u poslednjim sekundama prvog poluvremena.

U nastavku, Dortmund je napadao, ali nikako nije uspevao da pronađe rupu u odbrani gostiju, sve do 93. minuta, kada je Ginter odlično centrirao sa desne strane, a ''zaboravljeni'' Park udarcem glavom poslao loptu u mrežu!

Golovi iz Dortmunda OVDE.

Gabala, koju pamtimo iz kvalifikacionog dvomeča sa Čukaričkim, večeras je osvojila prvi bod u Ligi Evrope, sa Vojom Stankovićem u ekipi, a u duelu protiv solunskog PAOK-a.

GRUPA D

Midtjiland - Legija 1:0
Napoli - Briž 5:0

U Grupi D, Napoli je već u prvih dvadesetak minuta završio posao protiv Briža, kada je poveo sa ubedljivih 3-0. Do kraja, još dva gola u mreži Belgijanaca, za ''petardu'' pod Vezuvom.

Sve golove Napolija možete da vidite OVDE.

U istoj grupi, danski Midtjiland je minimalnim rezultatom savladao poljsku Legiju.

GRUPA E

Rapid Beč - Viljareal 2:1
Viktorija Plzenj - Dinamo Minsk 2:0

Češka Viktorija Plzenj je ponovo bila kobna za naše predstavnike, ovog puta za Vuka Rašovića na klupi Dinama iz Minska. Ekipa koja je eliminisala Vojvodinu u kvalifikacijama, večeras je na svom terenu savladala beloruski tim sa 2-0.

U isto vreme, Viljareal, sa Rukavinom u ekipi, i pored vođstva od 1-0, nije uspeo da dođe ni do boda u Beču protiv Rapida - 2:1 za Austrijance.


GRUPA F

Groningen - Olimpik Marsej 0:3
Slovan Liberec - Braga 0:1

I konačno, u Grupi F, dve pobede gostiju - Marsej je bio veoma ubedljiv protiv Groningena, a Bragi je bio dovoljan i ''minimalac'' u Češkoj, protiv Slovana iz Libereca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rekkles
Thursday, 17.09.2015
21:26

Koliko je bolje gledat Sako u odbrani nego Lovrena i Skrtela.

avatar
Liverpool_Zvezda
Thursday, 17.09.2015
21:14

Pre nego što počnete da pljujete Liverpul, pogledajte u kakvom je sastavu Liverpul igrao. Igra Ture, posle ga zamenio neki Čirivela, ne znam ni kako se kaže ni koju poziciju igra. Igra mali Rositer, njega menja neki Branagan, igra Oriđi. Liverpul ovo takmičenje ne zanima, ekipa nije prešla čestito ni polovinu, skoro ceo prvi tim nije ni doputovao u Francusku. Što se mene tiče kao navijača Liverpula, nadam se da će ispasti posle grupe, jer za takmičenje kao što je Premijer liga, Liga evrope je samo smetnja.

avatar
Wazza77
Thursday, 17.09.2015
22:35

Ako gledas zaradu...onda je LE stvarno samo smetnja!!! Ako gledas samo novac...ali gde su trofeji???

avatar
Liverpool_Zvezda
Friday, 18.09.2015
00:50

Džabe trofej kada tu ima previše utakmica, ekipa će se samo umarati i trošiti.

avatar
(anti)talentovan lik
Thursday, 17.09.2015
22:47

Brate sve je to djelimicno tacno, ali nam je mozda i lakse da osvojimo LE i udjemo u LS nego da se koljemo u PL sa Rodzersom, Alenom i drugovima...

avatar
Vamos Real
Thursday, 17.09.2015
21:12

Jaoooo fenerbahce ko me terao da ih igram...

avatar
Wazza77
Thursday, 17.09.2015
22:35

Rafa ili Perez!!!

avatar
Wazza77
Friday, 18.09.2015
20:53

meni 1 alac dole od tebe ali tebi 2 1 od mene ali 2-gi neznam od koga... :D Granada Vamos :)

avatar
Vamos Real
Friday, 18.09.2015
15:16

Ne to su bili Nani,Van Persi i Mejreles ali su nesposobni da daju gol moldeu osim nanija,zasto me ne cudi kad im je bivsi klub junjted.

avatar
XL
Thursday, 17.09.2015
21:12

Sjajan gol Lalane, Brendane odlazi.