Legendarni Pele apeluje: ''Pošteni ljudi, očistite fudbal!''

Autor: Beta Beta
sreda 03.06.2015.
16:41
Izvor: Beta

Lideri svetskih i fudbalskih udruženja i nacionalnih saveza, kao i neke fudbalske legende pozdravile su odluku predsednika Svetske fudbalske federacije (Fife) Sepa Blatera da podnese ostavku, ocenivši da je time stvorena prilika za krenite promene u toj o

Beta/AP Photo/Desmond Boylan
Beta/AP Photo/Desmond Boylan

Povezane vesti

Jordanski princ Ali bin el Husein, koji je bio Blaterov protivkandidat na izborima prošlog petka, izjavio je da je ostavka Sepa Blatera "pravi potez".

"Na raspolaganju sam svim nacionalnim savezima koji žele promene, i onima koji su se plašili promena", rekao je princ Ali.

Drugi mogući kadidat na narednim izborima za predsednika Fife, predsednik holandskog fudbalskog saveza Majkl Van Prag izjavio je da se on zalagao za promene i da bi ovo "mogao da bude veliki korak u dobrom pravcu".

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah izjavio je da poštuje odluku Blatera "da podnese ostaku i pokrene neophodne reforme i da utre put za novo vođstvo Fife koje će sprovesti te reforme".

Predsednik fudbalske federacije Severne i Srednje Amerike Konkakaf Alfredo Havit ocenio je da je sada važan trenutak za fudbal koji se ne sme propustiti.

"Konkakaf je spreman da pomogne u procesu ponovne izgradnje Fife na način koji će ojačati igru u godinama koje dolaze".

Predsednik Fudbalskog saveza Engleske Greg Dajk rekao je da je vest o Blaterovom odlasku "sjajna vest"i početak nečeg novog, kao i da je celoj Fifi je potrebna reorganizacija i transparentnost u radu.

Predsenik Fudbalskog saveza Rusije Nikita Simonjan ocenio je da Mišel Platini pripremljeniji i iskusniji i da je najpogodnija osoba za mesto predsednika Fife.

"Saopštenje predsednika Blatera predstavlja izuzetnu i neodložnu priliku za pozitivne promene u Fifi. Pozdravljam njegovu odluku da Fifu i sport koji volimo stavi iznad svih drugih interesa", izjavio je predsednik Fudbalskog saveza SAD Sunil Gulati.

Brazilski fudbalski savez saopštio je da je iznenađen ostavkom Blatera i da ta odluka zaslužuje "duboko razumevanje.

Udruženje profesionalnih fudbalera FIFPro pozdravilo je odluku Blatera jer to "pruža jedinstvenu priliku za korenitu reformu fudbalske uprave", uz ocenu da će ta šansa propasti ako se direktno ne uključe svetski igrači.

Legendarni brazilski fudbaler Pele je zatražio od "poštenih ljudi" da očiste svetski fudbal, dok je druga legeda brazilskog fudbala Romario izjavio da je potrebno da korumpirani lideri u fubalskim savezima širom sveta budu u zatvorima i da je poreban doprinos velikih idola, dobrih sportskih lidera i ljubitelja fudbala.

"Dobar dan za Fifu i fudbal. Promena napokon dolazi", rekao je bivši portugalski fudbaler Luis Figo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke