Lesterov veliki korak ka Ligi šampiona, Vila "ispustila" poslednju šansu?

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 16.07.2020.
20:54
Izvor: Sportske.net

Odigrana su dva meča večerašnjeg programa 36. kola Premijer lige.

EPA-EFE/Jason Cairnduff/NMC/Pool
EPA-EFE/Jason Cairnduff/NMC/Pool

Povezane vesti

Lester je zabeležio jako važnu pobedu pošto je na svom stadionu savladao Šefild Junajted rezultatom 2:0 (1:0), dok je Aston Vila ispustila pobedu na Gudisonu i sada je korak bliže ispadanju u Čempionšip.

Lester nije imao izbora nakon serije loših rezultata, četa Brendana Rodžersa morala je da pobedi kako bi ostala do kraja u borbi za Ligu šampiona. Lester je ovim trijumfom ostao na četvrtoj poziciji sa 62 boda, jednim manje od Čelsija i tri od Mančester Junajteda, koji kasnije večeras gostuje Kristal Palasu.

Lester je bio dominantan danas, a sve je počelo lepim golom Ajozea Pereza, koji je bio precizan sa nekih 15 metara, u 29. minutu.

Rezultatska neizvesnost trajala je sve do 80. minuta kada je školsku kontru realizovao Grej, posle sjajnog trka i asistencije Vardija sa levog krila za konačnih 2:0.

baner 10

Na Gudisonu, Everton je ugostio Aston Vilu, koja vodi žestoku borbu za opstanak.

Vila je morala da igra na pobedu, i tako je i bilo, predvođena Džekom Grilišom, koji je imao i prvu veliku priliku.


Everton je u finišu krenuo u ofanzivu, a do izjednačenja je došao u samom finišu, u 87. minutu kada je Volkot glavom uz dosta sreće pogodio za 1:1.

Ovim remijem, Vila je ostala sa tri boda manje od Vest Hema i Votforda, koji se sastaju sutra u "finalu" za opstanak. Aston Vila mora da pobedi Arsenal kod kuće i potom Vest Hem u gostima u poslednjem kolu kako bi opstala, ali ni tih šest bodova joj neće biti garant za elitu i naredne sezone.

Everton je ostao na sredini tabele, na 11. mestu sa 46 bodova.


   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wizard08
Thursday, 16.07.2020
21:50

Veliki korak malo sutra,sada idu na totinhem pa onda na direktnog konkurenta junajted.veliki bas bas veliki kiks je bio taj mec sa bornmautom,da ne pominjem neke ranije meceve npr sa norvicem