Lesteru je pripalo finale FA kupa, Čelsiju za top 4 i plasman u Ligu šampiona!

Autor: Milovan Longinov
utorak 18.05.2021.
23:14
Izvor: Sportske.net

Ludilo na "Stamford Bridžu"!

EPA-EFE/Glyn Kirk
EPA-EFE/Glyn Kirk

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija pobedili su na svom stadionu ekipu Lestera rezultatom 2:1 u 37. kolu Premijer lige. 

U "finalu" u borbi za top 4, Čelsi je ovim trijumfom preskočio Lester i sada je treći sa 67 bodova. Lester  ima 66, Liverpul 63, ali i meč manje, pa je jasno da su "lisice" sada opet dovele u pitanje plasman u Ligu šampiona.

Tomas Tuhel ništa nije želeo da prepusti slučaju večeras, samo tri dana nakon poraza od večerašnjeg rivala u finalu FA kupa. 

Čelsi je krenuo silovito, šanse su se ređale preko Čilvela, Vernera, a upravo je Nemac obeležio prvo poluvreme.

Verovali ili ne, njemu su poništena dva gola, doduše i opravdano, ali mu je zato verovatno neopravdano nedosuđen čist penal.

Tuhel je pogodio najpre iz ofsajda, koji je VAR potvrdio, a potom je i dao gol rukom posle kornera, ponovo je asistencija iz sobe bila ispravna.

Ipak, to ne bi moglo da se kaže za detalj iz 18. minuta kada se Verner prikrao Tilemansu sa leđa, Belgijanac ga je šutnuo i oborio u šesnaestercu, ali ni Majk Din ni Andre Mariner u VAR sobi nisu smatrali da je ovo penal.

Mnogo bolju igru Čelsi je uspeo da kruniše tek na startu drugog poluvremena, kada je verovatno najbolji igrač od dolaska Tomasa Tuhela - Antonio Ridiger posle kornera pogodio za 1:0

Čelsiju je laknulo posle zasluženog vođstva, a onda je u 66. minutu Verner oboren, Din pokazuje na penal, a precizan je Žoržinjo sa 11 metara za 2:0

Brendan Rodžers nije imao šta da izgubi, naprotiv, morao je da krene u ofnazivu, pa je još i pre drugog gola ubacio Ihenača, a onda i Pereiru i krenuo u ofanzivu. 

Lester se u 76. minutu vratio u meč, Kovačić je napravio veliku grešku, usledila je brza razmena i asistencija Ndidija za Ihenača koji smanjuje rezultat - 2:1.

Ušlo se u žustru završnicu, Ajoze Perez je u 89. minutu propustio verovatno najbolju šansu da pogodi i donese bod i verovatno Ligu šampiona svojoj ekipi.

Ali, ni tu nije bio kraj, Antonio Ridiger je žestoko reagovao u finišu, usledila je opšta "gurka" na sredini terena, ali  se sve završilo bez crvenih kartona.

Čelsi ima mnogo više razloga za slave, Liga šampiona je na pragu, dok Lester sada mora da pobedi Totenhem u poslednjem kolu i da se nada kiksu Liverpula sa Palasom na "Enfildu". 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke