Levadija na srpski pogon, osvojili trofej posle tri godine

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 24.05.2021.
15:45
Izvor: Sportske.net

Odličan rezultat srpskih fudbalera i trenera.

 Katariina Peetson
Katariina Peetson

Povezane vesti

Iz Estonije stiže fudbalska vest da je Levadija osvojila titulu u kupu te zemlje. Vest koja po sebi nije krucijalna za ljubitelje fudbala u Srbiji, ali ako se zna da je mnogo Srba učestvovalo u ovom podvigu estonskog kluba, itekako dobija na značaju.

U finalu najmasovnijeg klupskog takmičenja ove baltičke zemlje Levadija je bila bolja od najvećeg rivala, Flore rezultatom 1:0, a strelac pobednosnog pogotka bio je Robert Kirs u 70. minutu meča.

Levadiju je do prvog trofeja nakon tri godine predvodio srpski trener Marko Savić, zajedno sa kondicionim trenerom Urošem Nikolićem, dok su na terenu pehar izborili fudbaleri iz Srbije Luka Luković, Miljan Ilić i Strahinja Krstevski.

Trofej je naravno proslavljea sa srpskom zastavom na terenu i u svlačionici, a trener Marko Savić ističe da se srpski stručnjaci i fudbaleri u Estoniji itekako cene. Levadija u ovom momentu nakon 12 mečeva u prvenstvu drži prvo mesto na tabeli.

"Ostvarili smo veliki rezultat osvajanjem trofeja u kupu. Navijači i klub su čekali na trofej tri duge godine, tako da smo zaista srećni što vraćamo Levadiju na mesto koje joj pripada u estonskom fudbalu. U prvenstvu smo sjajno startovali i držimo prvu poziciju na tabeli trenutno i nadam se da ćemo ostati na ovom kursu. Cilj je da nastavimo da u prvenstvu ostvarujemo dobre rezultate, titula je definitivno krajnji cilj, a takođe se spremamo i za evropske utakmice koje nas očekuju ovoga leta" – istakao je Savić.

Levadija iz Talina je uz Floru najveći klub iz Estonije. Klub u svojoj riznici trofeja ima devet titula nacionalnog prvenstva i deset titula kupa, dok je superkup Estonije osvajao u sedam navrata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke