Lideru derbi Briža, Strahinja Pavlović umalo iznudio penal u poslednjim sekundama

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.01.2021.
20:47
Izvor: Sportske.net

Nije bilo iznenađenja, i pored ranog vođstva domaćina.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Bivši štoper Partizana Strahinja Pavlović odigrao je večeras svoj drugi meč za ekipu Serkl Briža, ali njegov klub ovoga puta nije uspeo da osvoji bodove.

Serkl Briž je u meču 22. kola šampionata Belgije ugostio gradskog rivala Klub Briž koji je vodeći na tabeli, a favorizovani gosti su posle preokreta slavili sa 2:1.

Domaći su poveli u 28. minutu kada je Musaba prihvatio loptu u kaznenom prostoru posle centaršuta sa desne strane i sa nekih šest metara poslao loptu u mrežu - 1:0.

Devet minuta je trajalo vođstvo Serkl Briža, a onda su gosti preko Mečela stigli do izjednačenja - 1:1. Gol odluke postigao je Lang u 58. minutu, na asistenciju Basa Dosta, posle neuspele ofsajd zamke domaćeg tima. Usledila je provera u VAR sobi, s onda i potvrda da je gol regularan - 1:2.

Do kraja još par puta su gosti tresli mrežu Pavlovićevog tima, ali oba puta su golovi poništeni zbog ofsajda.

U poslednjim sekundama meča Strahinja Pavlović je bio u centru pažnje, njegov tim je krenuo na sve ili ništa u pokušaju da izjednači, krenuo je i srpski štoper u napad, primio loptu ispred kaznenog prostora, a na ulasku u šesnaesterac je pao posle jednog kontakta, međutim taj kontakt je bio nedovoljan za prekršaj, pa je Briž mogao da počne sa proslavom trijumfa.

Briž posle ove pobede ima 54 boda na vrhu tabele, dvanaest više od Genka na drugom mestu, a Serkl Briž je pretposlednji sa 22 boda, ispred Vaslend Beverena koji je osvojio 21.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke