Liga 1 - Andrić asistirao, Klermon pobedio!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 21.08.2022.
16:56
Izvor: Sportske.net

Brest slavio u Anžeu, Okser u Monpeljeu.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Sjajno igra novi Srbinu Francuskoj Ligi 1. Nakon što je postigao dva gola protiv Remsa u prošlom kolu, Komnen Andrić bio je jedan od najzaslužnijih za novu pobedu njegovog Klermona.

Momak koji je ovog leta pojačao Klermon iz zagrebačkog Dinama bio je asistent u trijumfu Kleromona protiv favorizovane Nice sa 1:0.

Igrao se šesti minut kada je Srbin dobro reagovao u šesnaestercu gostiju, izborio se za poziciju i po malo slučajno asistirao Saif-Edinu Kauiju za pobedonosni gol.

Pokušavala je Nica da izjendači, dobre prilike propustili su Guiri, Lotomba i Remzi.

U završnici meča gosti su bili prenervozni zbog negativnog rezultata i zaradili dva crvena kartona. Prvo je na dest minuta pre kraja "pocrveneo" Mario Lemina, da bi put svlačionice samo dva minuta kasnije moraoi Žan-Kler Todibo.

Povratnik u društvo najboljih Okser iznenadio je Monpelje i slavio u gostima sa 2:1.

Poveli su domaći u  39. minutu, nakon prekida najbolje se snašao iskusni defanzivac Mamadu Sako.

Stvari su se za Monpelje zakomplikovale na startu drugog poluvremena kada je direktan crveni karton dobio mladi Kalil Fajed, međutim samo nekoliko minuta kasnije snage su bile izjendačene, jer je "pocrveneo" i Oskerov napadač Mbaje Nijang.

Igra 10 na 10 više je odgovarala gostima koji su u roku od samo pet minuta preokrenuli rezultat. Prvo je Nunjo Da Kosta izjedančio u 70, da bi u 75. minutu potpuni preokret i pobedu Okseru doneo Matijas Autre iz penala.

U ostalim utakmicama Brest je sa ubedljivih 3:1 pobedio Anže u gostima, dok su Tuluz i Lorijen podelili bodove, 2:2.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke